טאפאזה
מסעדת "שותא" מקיבוץ שמרת מגישה מתכון גיאורגי אותנטי של חציל אפוי עם גבינה גיאורגית משובחת, כזה שנהוג לפתוח אתו ארוחות חגיגיות.
מצרכים
- 4 חצילים
- 1 בצל לבן חתוך לפרוסות
- 4 עגבניות קלופות וחתוכות לרבעים
- 2 פלפל אדומים חתוכים לרצועות
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מעט סוכר
- 300 גר' גבינה פרוסה
אופן ההכנה
- 1. מקלפים 4 חצילים וחותכים כל חציל לאורך.
- 2. מורחים מעט שמן זית ומפזרים מלח. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להשחמה קלה.
- 3. להכנת הרוטב: מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים עד להזהבה קלה את הבצל. מוסיפים פלפלים, עגבניות, שום, מלח פלפל וסוכר ומבשלים כ-10 דקות עד לצמצום נוזלים.
- 4. הרכבת המנה: מניחים חצי חציל על תבנית אישית חסינת חום, ומוסיפים כ-1 1/2 מרוטב העגבניות והפלפלים. פורסים את הגבינה מעל רוטב העגבניות ומניחים מעל את פרוסת החציל הנוספת.
- 5. מורחים מעט מהרוטב על החציל ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להשחמה קלה ועד שהגבינה מבעבעת. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה להגשה.