פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      טאפאזה

      מסעדת "שותא" מקיבוץ שמרת מגישה מתכון גיאורגי אותנטי של חציל אפוי עם גבינה גיאורגית משובחת, כזה שנהוג לפתוח אתו ארוחות חגיגיות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלטים גרוזיניים (נמרוד סונדרס)
      סלטים גרוזיניים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 4 חצילים
      • 1 בצל לבן חתוך לפרוסות
      • 4 עגבניות קלופות וחתוכות לרבעים
      • 2 פלפל אדומים חתוכים לרצועות
      • 2 שיני שום כתושות
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • מעט סוכר
      • 300 גר' גבינה פרוסה

      אופן ההכנה

      • 1. מקלפים 4 חצילים וחותכים כל חציל לאורך.
      • 2. מורחים מעט שמן זית ומפזרים מלח. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להשחמה קלה.
      • 3. להכנת הרוטב: מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים עד להזהבה קלה את הבצל. מוסיפים פלפלים, עגבניות, שום, מלח פלפל וסוכר ומבשלים כ-10 דקות עד לצמצום נוזלים.
      • 4. הרכבת המנה: מניחים חצי חציל על תבנית אישית חסינת חום, ומוסיפים כ-1 1/2 מרוטב העגבניות והפלפלים. פורסים את הגבינה מעל רוטב העגבניות ומניחים מעל את פרוסת החציל הנוספת.
      • 5. מורחים מעט מהרוטב על החציל ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להשחמה קלה ועד שהגבינה מבעבעת. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה להגשה.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -