- 1. מקלפים 4 חצילים וחותכים כל חציל לאורך.
-
- 2. מורחים מעט שמן זית ומפזרים מלח. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להשחמה קלה.
-
- 3. להכנת הרוטב: מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים עד להזהבה קלה את הבצל. מוסיפים פלפלים, עגבניות, שום, מלח פלפל וסוכר ומבשלים כ-10 דקות עד לצמצום נוזלים.
-
- 4. הרכבת המנה: מניחים חצי חציל על תבנית אישית חסינת חום, ומוסיפים כ-1 1/2 מרוטב העגבניות והפלפלים. פורסים את הגבינה מעל רוטב העגבניות ומניחים מעל את פרוסת החציל הנוספת.
-
- 5. מורחים מעט מהרוטב על החציל ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להשחמה קלה ועד שהגבינה מבעבעת. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה להגשה.