וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טאפאזה

מסעדת "שותא" מקיבוץ שמרת מגישה מתכון גיאורגי אותנטי של חציל אפוי עם גבינה גיאורגית משובחת, כזה שנהוג לפתוח אתו ארוחות חגיגיות.

מתכון מאת: מערכת וואלה

סלטים גרוזיניים. נמרוד סונדרס
סלטים גרוזיניים

מצרכים למתכון

  • 4 חצילים
  • 1 בצל לבן חתוך לפרוסות
  • 4 עגבניות קלופות וחתוכות לרבעים
  • 2 פלפל אדומים חתוכים לרצועות
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט סוכר
  • 300 גר' גבינה פרוסה

אופן ההכנה

  • 1. מקלפים 4 חצילים וחותכים כל חציל לאורך.
  • 2. מורחים מעט שמן זית ומפזרים מלח. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להשחמה קלה.
  • 3. להכנת הרוטב: מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים עד להזהבה קלה את הבצל. מוסיפים פלפלים, עגבניות, שום, מלח פלפל וסוכר ומבשלים כ-10 דקות עד לצמצום נוזלים.
  • 4. הרכבת המנה: מניחים חצי חציל על תבנית אישית חסינת חום, ומוסיפים כ-1 1/2 מרוטב העגבניות והפלפלים. פורסים את הגבינה מעל רוטב העגבניות ומניחים מעל את פרוסת החציל הנוספת.
  • 5. מורחים מעט מהרוטב על החציל ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להשחמה קלה ועד שהגבינה מבעבעת. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה להגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully