באדריג'אני - חציל אפוי עם אגוזים
מסעדת שותא מקיבוץ שמרת מגישה מתכון לחציל עם טפנד עשבי תיבול ואגוזים בסגנון גרוזיני, שנהוג לפתוח אתו ארוחות חגיגיות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצילים חצויים לאורכם
- גרגרי רימון
- צרור כוסברה
- צרור פטרוזיליה
- 1בצל לבן
- 1/2 צרור שמיר
- 4 שיני שום
- 250 גר' אגוזי מלך
- מלח
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום
- 2 כפות חומץ הדרים
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. מניחים על תבנית אפיה את החצילים. משמנים במברשת במעט שמן זית. מפזרים מלח ומכניסים לתנור לאפיה עד לריכוך והשחמה עדינה של החציל.
- 2. לטפנד: מעבירים את כל הירקות למעבד מזון וקוצצים בפולסים עדינים לקבלת ממרח. טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
- 3. מורחים כף גדושה מהטפנד על החציל האפוי ומפזרים מעט גרגירי רימון מעל.