סלט תמרה עם עדשים ובורגול

מסעדת שותא מקיבוץ שמרת מגישה מתכון לסלט מקורי וטעים עם עדשים ובורגול בסגנון גרוזיני, שנהוג לפתוח אתו ארוחות חגיגיות

מתכון מאת: מערכת וואלה!
סלטים גרוזיניים

מצרכים

  • ל-4 סועדים
  • 300 גרם עדשים שחורות
  • 200 גרם בורגול בגודל בינוני
  • 2 פלפלים אדומים ללא גרעינים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
  • 150 גרם חמוציות
  • 2 בצלים אדומים קצוצים
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מעט נענע קצוצה
  • רוטב לימון
  • מיץ מ-2 לימונים סחוטים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מעט מלח
  • 2 שיני שום כתושות
  • פלפל גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את העדשים השחורות רק עד לריכוך (להזהר מבישול יתר). מעבירים למסננת.שוטפים היטב במים קרים, מקררים היטב ומייבשים מעט את העדשים.
  • 2. משרים את הבורגול כחצי שעה במים רותחים. מסננים ומקררים היטב. מייבשים את הבורגול.
  • 3. מעבירים את העדשים המבושלות והבורגול המושרה לקערה.
  • 4. מוסיפים את הפלפלים, בצל, חמוציות, פטרוזיליה,נ ענע וחמוציות ומערבבים היטב.
  • 5. מספר דקות לפני ההגשה מכינים רוטב: מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ושופכים על תערובת העדשים והבורגול.
  • מערבבים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully