סלט תמרה עם עדשים ובורגול
מסעדת שותא מקיבוץ שמרת מגישה מתכון לסלט מקורי וטעים עם עדשים ובורגול בסגנון גרוזיני, שנהוג לפתוח אתו ארוחות חגיגיות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים
- 300 גרם עדשים שחורות
- 200 גרם בורגול בגודל בינוני
- 2 פלפלים אדומים ללא גרעינים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
- 150 גרם חמוציות
- 2 בצלים אדומים קצוצים
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- מעט נענע קצוצה
- רוטב לימון
- מיץ מ-2 לימונים סחוטים
- 1/3 כוס שמן זית
- מעט מלח
- 2 שיני שום כתושות
- פלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את העדשים השחורות רק עד לריכוך (להזהר מבישול יתר). מעבירים למסננת.שוטפים היטב במים קרים, מקררים היטב ומייבשים מעט את העדשים.
- 2. משרים את הבורגול כחצי שעה במים רותחים. מסננים ומקררים היטב. מייבשים את הבורגול.
- 3. מעבירים את העדשים המבושלות והבורגול המושרה לקערה.
- 4. מוסיפים את הפלפלים, בצל, חמוציות, פטרוזיליה,נ ענע וחמוציות ומערבבים היטב.
- 5. מספר דקות לפני ההגשה מכינים רוטב: מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ושופכים על תערובת העדשים והבורגול.
- מערבבים ומגישים.