פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט תמרה עם עדשים ובורגול

      מסעדת שותא מקיבוץ שמרת מגישה מתכון לסלט מקורי וטעים עם עדשים ובורגול בסגנון גרוזיני, שנהוג לפתוח אתו ארוחות חגיגיות

      6 מדרגים / 3.28 כוכבים

      סלטים גרוזיניים (נמרוד סונדרס)
      סלטים גרוזיניים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 סועדים
      • 300 גרם עדשים שחורות
      • 200 גרם בורגול בגודל בינוני
      • 2 פלפלים אדומים ללא גרעינים חתוכים לקוביות קטנות
      • 2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
      • 150 גרם חמוציות
      • 2 בצלים אדומים קצוצים
      • צרור פטרוזיליה קצוצה
      • מעט נענע קצוצה
      • רוטב לימון
      • מיץ מ-2 לימונים סחוטים
      • 1/3 כוס שמן זית
      • מעט מלח
      • 2 שיני שום כתושות
      • פלפל גרוס לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את העדשים השחורות רק עד לריכוך (להזהר מבישול יתר). מעבירים למסננת.שוטפים היטב במים קרים, מקררים היטב ומייבשים מעט את העדשים.
      • 2. משרים את הבורגול כחצי שעה במים רותחים. מסננים ומקררים היטב. מייבשים את הבורגול.
      • 3. מעבירים את העדשים המבושלות והבורגול המושרה לקערה.
      • 4. מוסיפים את הפלפלים, בצל, חמוציות, פטרוזיליה,נ ענע וחמוציות ומערבבים היטב.
      • 5. מספר דקות לפני ההגשה מכינים רוטב: מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ושופכים על תערובת העדשים והבורגול.
      • מערבבים ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -