מאפה שכבות בטטות ותרד
שילוב של בטטה, תרד ועדשים בליווי חלב קוקוס ותבלינים אסיאתיים, הופך את מאפה השכבות הזה ליציאה שמתאימה מאוד ללאנץ' במשרד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית 22*30
- 1 כוס עדשים כתומות
- 2 כפות שמן זית
- 1 גבעול כרישה או 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית כוסברה טחונה
- 2 כוסות עלי תרד
- 4 כפות חלב קוקוס
- 2 בטטות מבושלות ומעוכות
- לטופינג:
- 4 ביצים (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את העדשים בסיר עם 2 כוסות מים רבע שעה או עד שהן מתרככות, אבל לא מאבדות צורה.
- 2. מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים בו כרישה או בצל ושום 5 דקות לריכוך. מוסיפים עדשים ותבלינים ומערבבים.
- 3. מוסיפים עלי תרד למחבת, מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת.
- 4. יוצקים חלב קוקוס ומשטחים מעל את מחית הבטטות. בשלב זה אפשר להוסיף גם 4 ביצים ולשלוח לתנור או להשאיר את המנה טבעונית ולוותר עליהן.
- 5. אופים חצי שעה עד שהמאפה מתייצב ומזהיב. מצננים לפני ההגשה.