וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה שכבות בטטות ותרד

שילוב של בטטה, תרד ועדשים בליווי חלב קוקוס ותבלינים אסיאתיים, הופך את מאפה השכבות הזה ליציאה שמתאימה מאוד ללאנץ' במשרד

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

מאפה בטטה. נמרוד סונדרס
מאפה בטטה

מצרכים למתכון

  • לתבנית 22*30
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 גבעול כרישה או 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 2 כוסות עלי תרד
  • 4 כפות חלב קוקוס
  • 2 בטטות מבושלות ומעוכות
  • לטופינג:
  • 4 ביצים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את העדשים בסיר עם 2 כוסות מים רבע שעה או עד שהן מתרככות, אבל לא מאבדות צורה.
  • 2. מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים בו כרישה או בצל ושום 5 דקות לריכוך. מוסיפים עדשים ותבלינים ומערבבים.
  • 3. מוסיפים עלי תרד למחבת, מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת.
  • 4. יוצקים חלב קוקוס ומשטחים מעל את מחית הבטטות. בשלב זה אפשר להוסיף גם 4 ביצים ולשלוח לתנור או להשאיר את המנה טבעונית ולוותר עליהן.
  • 5. אופים חצי שעה עד שהמאפה מתייצב ומזהיב. מצננים לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully