פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארט בטטה, תרד ופיסטוקים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טארט בטטה ותרד (דנה מלמד)
      טארט בטטה ותרד (דנה מלמד)

      מצרכים

      • לבצק פריך:
      • 150 גר' קמח לבן (לא תופח)
      • קורט מלח
      • 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
      • 2 חלמונים
      • כף שמנת חמוצה
      • למילוי:
      • 4 בטטות מאורכות קלופות ופרוסות (לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ)
      • 1/4 כוס שמן זית
      • כף דבש
      • 2 כפות עלי טימין טרי
      • מלח גס
      • 150 גר' גבינת רוקפור מפוררת
      • 100 גר' קשקבל מגוררת
      • 4 ביצים
      • 1 מיכל שמנת מתוקה
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • 2 כפות קמח
      • 200 גר' תרד טרי
      • 50 גר' חמאה
      • 100 גר' פיסטוקים

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק רך ונעים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
      • 2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים בקערה שמן זית, דבש, טימין, מלח ופלפל. מוסיפים את פרוסות הבטטה ומערבבים. מעבירים לתבנית וצולים עד שהבטטות צלויות.
      • 3. מרדדים את הבצק לעלה עגול בעובי של 1/2 ס"מ בערך. ומרפדים תבנית אפיה עגולה בקוטר 26 ס"מ גם בדפנות.
      • 4. מערבבים בקערה שמנת מתוקה, ביצים, קמח, מלח ופלפל.
      • 5. ממיסים במחבת גדולה את החמאה ומקפיצים את התרד 2 דקות.
      • 5. מניחים על הבצק את פרוסות הבטטה, התרד החלוט, פירורי הרוקפור והקשקבל המגוררת. מפזרים את הפיסטוקים.
      • 6. יוצקים את תערובת השמנת והביצים על הקלתית ואופים בחום של 180 מעלות במשך 45 דקות.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -