וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט בטטה, תרד ופיסטוקים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

טארט בטטה ותרד. דנה מלמד
טארט בטטה ותרד

מצרכים למתכון

  • לבצק פריך:
  • 150 גר' קמח לבן (לא תופח)
  • קורט מלח
  • 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • כף שמנת חמוצה
  • למילוי:
  • 4 בטטות מאורכות קלופות ופרוסות (לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כף דבש
  • 2 כפות עלי טימין טרי
  • מלח גס
  • 150 גר' גבינת רוקפור מפוררת
  • 100 גר' קשקבל מגוררת
  • 4 ביצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות קמח
  • 200 גר' תרד טרי
  • 50 גר' חמאה
  • 100 גר' פיסטוקים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק רך ונעים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
  • 2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים בקערה שמן זית, דבש, טימין, מלח ופלפל. מוסיפים את פרוסות הבטטה ומערבבים. מעבירים לתבנית וצולים עד שהבטטות צלויות.
  • 3. מרדדים את הבצק לעלה עגול בעובי של 1/2 ס"מ בערך. ומרפדים תבנית אפיה עגולה בקוטר 26 ס"מ גם בדפנות.
  • 4. מערבבים בקערה שמנת מתוקה, ביצים, קמח, מלח ופלפל.
  • 5. ממיסים במחבת גדולה את החמאה ומקפיצים את התרד 2 דקות.
  • 5. מניחים על הבצק את פרוסות הבטטה, התרד החלוט, פירורי הרוקפור והקשקבל המגוררת. מפזרים את הפיסטוקים.
  • 6. יוצקים את תערובת השמנת והביצים על הקלתית ואופים בחום של 180 מעלות במשך 45 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully