פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קיש בטטה וגבינת רוקפור

      במיוחד לשבועות, בית הקפה Buy the way והשף קונדיטור דידיה פרוזניאק במתכון לקיש בטטה וגבינת רוקפור

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קיש בטטה (יח
      קיש בטטה (יח"צ , שי בן אפריים)

      מצרכים

      • לתבנית בקוטר 20-22 ס"מ
      • לבסיס:
      • 100 גרם קמח (3/4 כוס)
      • 55 גרם קמח תפו"א (1/2 כוס)
      • 100 גרם חמאה (קרה וחתוכה לקוביות)
      • מלח לפי הטעם
      • 1 ביצה
      • למילוי בטטה:
      • 2 בטטות בגודל בינוני מקולפות וחתוכות לקוביות
      • שמן זית
      • מלח ופלפל
      • ענף טימין
      • חופן גבינת רוקפור מפוררת או כל גבינה אחרת לפי הטעם
      • לרוטב רויאל מלוח:
      • ביצה
      • חלב 80 מ"ל (1/3 כוס)
      • שמנת 80 מ"ל (1/3 כוס)
      • מלח ופלפל לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1.הכנת הבצק: במעבד מזון מערבבים יחד את הקמח, קמח תפוחי האדמה והמלח. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים רק עד לקבלת תערובת חולית.
      • 2. מוסיפים את הביצה ואם צריך 2-3 כפות מים קרים. מעבדים שוב, הפעם עד שהבצק יתאחד ככדור. משטחים מעט את כדור הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של חצי שעה לפחות.
      • 3.בינתיים מתחילים בהכנת המילוי: מתבלים את קוביות הבטטה בשמן זית, מלח פלפל וטימין ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות. מצננים ומערבבים עם גבינת הרוקפור.
      • 4.חוזרים לבצק: מוציאים את הבצק מהקירור, מרדדים בקוטר מעט גדול יותר מזה של התבנית (ניתן ע"ג נייר אפיה) ומעבירים אל התבנית את הבצק המרודד. נפטרים משוליים עודפים ומכניסים את התבנית עם הבצק שוב למקפיא.
      • 5.הכנת הרויאל המלוח: בקערה מערבבים יחד בעזרת מטרפה ביצה, חלב ושמנת. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הבטטות עם גבינת הרוקפור.
      • 6.ההרכבה: מוציאים את הבצק מהמקפיא, מוזגים מעליו את המילוי (נזהרים לא למלא יותר מדי) ומחזירים להקפאה נוספת של שעתיים לפחות.
      • 7. מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים ישר מההקפאה כ-15-20 דקות או עד שהמאפה משחים.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -