- 1.הכנת הבצק: במעבד מזון מערבבים יחד את הקמח, קמח תפוחי האדמה והמלח. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים רק עד לקבלת תערובת חולית.
- 2. מוסיפים את הביצה ואם צריך 2-3 כפות מים קרים. מעבדים שוב, הפעם עד שהבצק יתאחד ככדור. משטחים מעט את כדור הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של חצי שעה לפחות.
- 3.בינתיים מתחילים בהכנת המילוי: מתבלים את קוביות הבטטה בשמן זית, מלח פלפל וטימין ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות. מצננים ומערבבים עם גבינת הרוקפור.
- 4.חוזרים לבצק: מוציאים את הבצק מהקירור, מרדדים בקוטר מעט גדול יותר מזה של התבנית (ניתן ע"ג נייר אפיה) ומעבירים אל התבנית את הבצק המרודד. נפטרים משוליים עודפים ומכניסים את התבנית עם הבצק שוב למקפיא.
- 5.הכנת הרויאל המלוח: בקערה מערבבים יחד בעזרת מטרפה ביצה, חלב ושמנת. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הבטטות עם גבינת הרוקפור.
- 6.ההרכבה: מוציאים את הבצק מהמקפיא, מוזגים מעליו את המילוי (נזהרים לא למלא יותר מדי) ומחזירים להקפאה נוספת של שעתיים לפחות.
- 7. מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים ישר מההקפאה כ-15-20 דקות או עד שהמאפה משחים.