פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארט עשבים וגבינת עיזים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טארט עשבים וגבינת עזים עיזים של דנה שיין (מערכת וואלה! NEWS)
      טארט עשבים וגבינת עזים עיזים של דנה שיין (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 250 גר' בצק עלים
      • 100 גר' גבינת עיזים משובחת מפוררת
      • 50 גר' פטה עיזים מפוררת
      • 100 גר' פקורינו מגוררת
      • 100 גר' קשקבל מגוררת
      • 2 כפות חמאה
      • כף שמן זית
      • 2 כוסות עשבים טריים קצוצים (טימין, רוקט, אורגנו, בצל ירוק, בזיליקום, פטרוזיליה ומה שרוצים)
      • 250 מ"ל שמנת מתוקה
      • 4 ביצים
      • 2 כפות קמח תפוחי אדמה.
      • מלח

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. מרדדים את הבצק לעלה עגול בקוטר 26 ס"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. שומרים במקרר.
      • 3. מחממים במחבת את החמאה ושמן הזית ומטגנים את כל העשבים. נזהרים לא לשרוף ומורידים מהאש כשהעשבים מתכווצים, בערך 3 דקות. מערבבים מדי פעם.
      • 4. מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, הביצים, הקמח והמלח.
      • 5. מפזרים על גבי הבצק את כל הגבינות, מעליהן יוצקים את העשבים המטוגנים ולבסוף את תערובת הביצים.
      • 6. אופים כ-40 דקות עד שהמאפה מזהיב.
      • גיוון: אפשר להוסיף פלפלים קלויים/ עגבניות מיובשות/ קישואים/ חצילים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות