פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפים אישיים עם תרד וגבינת פטה

      מאפי בצק עלים זהובים שמתוכם מבצבץ המילוי - תלולית של תרד וגבינת פטה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מאפה בצק עלים עם תרד (נמרוד סונדרס)
      מאפה בצק עלים עם תרד (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 3 כפות שמן זית
      • 500 גרם תרד טרי (ניתן להשתמש גם בעלים ירוקים מ-2 צרורות מנגולד)
      • 1/3 צרור שמיר, קצוץ דק (רשות)
      • 80 גרם גבינת פטה (16% שומן ומעלה)
      • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
      • 300 גרם (½ חבילה) בצק עלים – עדיף על בסיס חמאה

      אופן ההכנה

      • 1. המילוי: קוצצים את העלים לרצועות עבות (עובי 2 ס"מ בערך) ושמים בסיר יחד עם השמיר ושמן הזית. ומבשלים מעל להבה גבוהה 3-4 דקות תוך ערבוב, עד שהתרד מתכווץ ומאבד את מרבית נפחו.
      • 2. מעבירים למסננת צפופה את עלי התרד המבושלים עם השמיר, מניחים לעלים להתקרר 15 דקות ואז סוחטים אותם היטב.
      • 3. מעבירים את העלים הסחוטים לקערה, מפוררים מעל את גבינת הפטה ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור -הגבינה מלוחה, לכן יתכן ולא תצטרכו להוסיף מלח.
      • 4. מחממים תנור ל-190 מעלות וחותכים את יריעת בצק העלים ל-12 ריבועים בגודל שווה פחות או יותר.
      • 5. מחלקים את תערובת המילוי ל-12 כדורים שווים. מניחים את ריבועי הבצק על תבנית עם נייר אפייה ובמרכז כל ריבוע מניחים כדור מהמלית ומשטחים מעט.
      • 6. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות, עד שהבצק התנפח והזהיב.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -