מאפה בצק עלים בגבינת קשקבל
לאוהבי מאפים, בצק עלים וגבינות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים לתבנית פאי בקוטר 26 22 ס"מ:
- 600 גר' גבינת קשקבל
- 500 גר' בצק עלים
- ½ ליטר שמנת מתוקה
- 10 ביצים
- 50 מ"ל שמן זית
- 100 גר' זיתים שחורים מגולענים
- לקישוט עלי נענע טריים
אופן ההכנה
- 1. טורפים היטב את הביצים עם השמנת.
- 2. מניחים עלה בצק בבסיס תבנית האפייה ומשאירים שוליים. יוצקים מעל את בלילת הביצים ומפזרים את גבינת הקשקבל.
- 3. סוגרים בעלה בצק נוסף לאחר שחורצים בו פסים.
- 4. אופים בחום 180 מעלות כ 30 דקות. טוחנים את הזיתים בשמן הזית, יוצקים מסביב למנה, מקשטים בעלי נענע טריים ומגישים.