- 1. שמים את כל חומרי הבצק בקערה, ולשים היטב לקבלת בצק נעים והומוגני. עוטפים בניילון נצמד, ושמים בצד לשעה מנוחה.
-
- 2. בינתיים, מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים ג'ינג'ר וקוביות גזר ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים אפונה, תפוחי אדמה ותבלינים, מערבבים ומוסיפים כוסברה קצוצה. טועמי,ם מתקנים תיבול ומקררים.
-
- 3. מכינים כיסונים וממלאים: מחלקים את הבצק לפיסות של כ-50 גרם כל אחת, ומקנים להם צורה של כדור או פיתה קטנטנה. מרדדים כל כדור בצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק בעובי 2 מ"מ לערך בקוטר של כ- 14 ס"מ בערך. חותכים כל עיגול לשניים ומורחים מעט מים על חלקו הישר של כל חצי עיגול.
-
- 4. סוגרים כל חצי עיגול לקונוס קטן על ידי הדבקת החלק המרוח במים. מניחים כף מהמלית בתוך הקונוס, מרטיבים מעט את השולים הפנימיים בעזרת האצבע וצובטים את הבצק שנותר לסגירת מעין משולש. מניחים את הסמוסות על משטח מקומח קלות.
-
- 5. מטגנים: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן ומחכים שיתחמם היטב. מטגנים את הסמוסות בשמן החם בקבוצות של 4-5 יחידות כל פעם. מעבירים לנייר סופג ומגישים חם לצד רטבים ויוגורט קר.