גולאב ג'מון
כדורי בצק הודים מאבקת חלב, מטוגנים וטבולים בסירופ - זה חייב להיות כדורי גולאב ג'מון. כל מי שהיה בהודו יודע שאי אפשר להפסיק לאכול אותם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס אבקת חלב אבקת חלב אינה חלב מרוכז וניתן לרכוש אותה במכולות האסייתיות ובחנויות של מזרח ומערב
- 1/4 כוס קמח
- 50 גרם חמאה
- 1/4 כוס חלב
- שקית אבקת אפיה
- לסירופ:
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- 4 תרמילי הל
- 1 מקל קינמון
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את חומרי הסירופ.
- 2. מערבבים את כל שאר החומרים ומשאירים למנוחה בטמפרטורת החדר עד התמצקות. מרקם הבצק אמור להיות כשל פלסטלינה.
- 3. מחממים סיר עם שמן לטיגון.
- 4. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק לא חם מדי.
- 5. טובלים את הכדורים המטוגנים בסירופ, ומגישים.