גולאב ג'מון

כדורי בצק הודים מאבקת חלב, מטוגנים וטבולים בסירופ - זה חייב להיות כדורי גולאב ג'מון. כל מי שהיה בהודו יודע שאי אפשר להפסיק לאכול אותם.

מתכון מאת: נועם קורן, מערכת וואלה!
כדורי גולאב ג'מון. צילום: אפיק גבאי,
כדורי גולאב ג'מון(צילום: צילום: אפיק גבאי)

מצרכים

  • 1 כוס אבקת חלב – אבקת חלב אינה חלב מרוכז וניתן לרכוש אותה במכולות האסייתיות ובחנויות של מזרח ומערב
  • 1/4 כוס קמח
  • 50 גרם חמאה
  • 1/4 כוס חלב
  • שקית אבקת אפיה
  • לסירופ:
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 4 תרמילי הל
  • 1 מקל קינמון
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את חומרי הסירופ.
  • 2. מערבבים את כל שאר החומרים ומשאירים למנוחה בטמפרטורת החדר עד התמצקות. מרקם הבצק אמור להיות כשל פלסטלינה.
  • 3. מחממים סיר עם שמן לטיגון.
  • 4. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק לא חם מדי.
  • 5. טובלים את הכדורים המטוגנים בסירופ, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully