סורבה לימון, ג'ינג'ר ושורש למון גראס
מתכון לסורבה לימון קייצי של רשת וניליה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 150 מ"ל מיץ לימון טרי
- 30 גרם שורש (החלק הלבן) למון גראס קצוץ דק
- 10 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ דק/ מגורר
- 580 מ"ל מים מינרליים- כ-2.5 כוסות
- 160 גרם סוכר (3/4 כוס סוכר)
- 75 גרם סירופ גלוקוז
- 5 גרם פקטין (כפית ורבע)
אופן ההכנה
- ) מערבבים את הסוכר עם אבקת הפקטין בכלי נפרד.
- 2) בסיר, מחממים את המים, סירופ גלוקוז, ג'ינג'ר, למון גראס, מוסיפים בהדרגה תערובת סוכר פקטין ומביאים לרתיחה.
- 3) מכניסים למקפיא לשעה, מוציאים וטוחנים בתוך מעבד מזון, מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון.
- 4) מסננים על מנת להיפטר מסיבי הג'ינג'ר ושורש הלמון גראס.
- להקפיא במכונת הגלידה עד הגעה לטמ"פ של -8 מעלות, וקבלת מרקם קטיפתי ואוורירי