- 1. יש לקלף את המלון והאננס, לשטוף את הפרי , לייבשו ולגלען.
-
- 2. לקחת חלק קטן מן הסוכר ולערבבו בכלי נפרד עם הפקטין,
-
- את יתר הסוכר ואת מיץ הלימון יש להשרות עם הנקטרינות.
-
- 3. בסיר, יש לשים מים מינרלים, סירופ גלוקוז ולחמם, להוסיף בהדרגה את תערובת הסוכר והפקטין ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב. מקררים את הסירופ שהתקבל במקפיא למשך שעה.
-
- 4. מעבירים את תערובת מלון והאננס לימון סוכר, ואת הסירופ לתוך מעבד המזון וטוחנים על מהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד, תוך כדי מיצוי הגוון המתקבל מהפרי, (סיבה בריאותית ואסתטית).
-
- 5. לאוהבי המרקם החלק- חשוב מאוד לסנן מפאת הסיבים של האננס.
-
- 6. מקפיאים במכונת הגלידה עד הגעה לטמפ' של -8 מעלות, וקבלת מרקם קטיפתי ואוורירי.