סורבה אננס מלון
מתכון לסורבה קייצי של רשת וניליה
סורבה של וניליה (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- 300 גרם מלון צהוב/כתום בשל וריחני חתוך לקוביות
- 300 גרם אננס טרי ללא הליבה, חתוך לקוביות
- (רצוי לתרגם משקל הפרי לכוסות, זה פחות מפרי שלם מכל אחד)
- 130 גרם סוכר (כ3/4 כוס סוכר )
- 50 גרם סירופ גלוקוז
- 3 גרם אבקת פקטין (1 כפית)
- 200 מ"ל מים (כ-3/4 כוס מים)
- 15 מ"ל מיץ לימון (1 כף)
- 1. יש לקלף את המלון והאננס, לשטוף את הפרי , לייבשו ולגלען.
- 2. לקחת חלק קטן מן הסוכר ולערבבו בכלי נפרד עם הפקטין,
- את יתר הסוכר ואת מיץ הלימון יש להשרות עם הנקטרינות.
- 3. בסיר, יש לשים מים מינרלים, סירופ גלוקוז ולחמם, להוסיף בהדרגה את תערובת הסוכר והפקטין ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב. מקררים את הסירופ שהתקבל במקפיא למשך שעה.
- 4. מעבירים את תערובת מלון והאננס לימון סוכר, ואת הסירופ לתוך מעבד המזון וטוחנים על מהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד, תוך כדי מיצוי הגוון המתקבל מהפרי, (סיבה בריאותית ואסתטית).
- 5. לאוהבי המרקם החלק- חשוב מאוד לסנן מפאת הסיבים של האננס.
- 6. מקפיאים במכונת הגלידה עד הגעה לטמפ' של -8 מעלות, וקבלת מרקם קטיפתי ואוורירי.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה