פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סורבה אננס מלון

      מתכון לסורבה קייצי של רשת וניליה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סורבה של וניליה (אפיק גבאי)
      סורבה של וניליה (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • 300 גרם מלון צהוב/כתום בשל וריחני חתוך לקוביות
      • 300 גרם אננס טרי ללא הליבה, חתוך לקוביות
      • (רצוי לתרגם משקל הפרי לכוסות, זה פחות מפרי שלם מכל אחד)
      • 130 גרם סוכר (כ3/4 כוס סוכר )
      • 50 גרם סירופ גלוקוז
      • 3 גרם אבקת פקטין (1 כפית)
      • 200 מ"ל מים (כ-3/4 כוס מים)
      • 15 מ"ל מיץ לימון (1 כף)

      אופן ההכנה

      • 1. יש לקלף את המלון והאננס, לשטוף את הפרי , לייבשו ולגלען.
      • 2. לקחת חלק קטן מן הסוכר ולערבבו בכלי נפרד עם הפקטין,
      • את יתר הסוכר ואת מיץ הלימון יש להשרות עם הנקטרינות.
      • 3. בסיר, יש לשים מים מינרלים, סירופ גלוקוז ולחמם, להוסיף בהדרגה את תערובת הסוכר והפקטין ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב. מקררים את הסירופ שהתקבל במקפיא למשך שעה.
      • 4. מעבירים את תערובת מלון והאננס לימון סוכר, ואת הסירופ לתוך מעבד המזון וטוחנים על מהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד, תוך כדי מיצוי הגוון המתקבל מהפרי, (סיבה בריאותית ואסתטית).
      • 5. לאוהבי המרקם החלק- חשוב מאוד לסנן מפאת הסיבים של האננס.
      • 6. מקפיאים במכונת הגלידה עד הגעה לטמפ' של -8 מעלות, וקבלת מרקם קטיפתי ואוורירי.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -