- 1. מכניסים את הביסקוויטים לשקית. סוגרים אך משאירים מקום בשפע, ועוברים עליה בעדינות בעזרת מערוך או קופסת שימורים עד שמקבלים פירורים אחידים. מעבירים לקערה גדולה.
-
- 2. ממיסים את השוקולד והחלב בקערה גדולה, במיקרו או מעל אמבט מים חמים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חום וחלק. מעבירים את תערובת הפירורים לקערת השוקולד המומס ומוסיפים לקערה גם את השקדים הטחונים ואת תמצית הטעם ומערבבים היטב.
-
- 3. התערובת מעט רכה אבל מספיק יציבה ליצירת כדורים. (אל תתפתו להוסיף עוד ביסקוויטים, כדי שהרכות תישמר גם לאחר הקירור.) אם בכל זאת קשה ליצור כדורים, יש להכניס את התערובת למקפיא לכ-10 דקות. טובלים את הידיים במעט מים, יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בקערית של קוקוס טחון, סוכריות צבעוניות, פירורי אגוזים וכו'.
-
- 4. שומרים במקרר לפחות חצי שעה (וגם כמה ימים, אם לא מתחסל).
-
- 5. לתערובת הכדורים אפשר להוסיף בשמחה ככל העולה בדמיון: (1/3 כוס): שברי אגוזים ושקדים, פירות מיובשים קצוצים דק, גרעינים, קוקוס, קליפת תפוז או לימון מגוררת, קליפות תפוז מסוכרות קצוצות דקיק, ואפילו דברים ממש בריאים כמו זרעי פשתן טחונים או צ'יה.
-
- 6. את תערובת כדורי השוקולד ניתן להכין גם בצורת גליל: מגלגלים היטב בנייר נצמד (מחזיקים בקצוות ומגלגלים על גבי השולחן בכיוון אחד, כך שהניילון מתחיל להיצמד ולוחץ על נקניק השוקולד לקבל צורה יפה) ושומרים במקפיא. לפני ההגשה פשוט פורסים לעיגולים ומסדרים יפה על צלחת.