גולאב ג'מון של אינדירה
מסעדת "אינדירה" שבתל אביב היא כבר מזמן מוקד עליה לרגל עבור כל מי שמכור לאוכל הודי. עכשיו המסעדה מעניקה מתכון לאחת המנות האחרונות האהובות עליהם: הגולאב ג'מון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 1 כוס אבקת חלב
- 2 כפות קמח
- שמן
- שקית אבקת אפייה
- לסירופ:
- 1/4 כפית אבקת הל
- 3 כוסות מים
- 1.5 כוס סוכר
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הסירופ: מערבבים את הסוכר, המים וההל ומבשלים עד שנוצר סירופ.
- 2. מכינים את הבצק: מערבבים את אבקת החלב, הקמח, אבקת האפייה והמים עד לקבלת בצק רך.
- 3. יוצרים כדורי "ג'מון" קטנים בגודל אחיד, חלקים ורכים.
- 4. מחממים שמן במחבת גדולה ומשאירים על אש נמוכה כדי שהכדורים ייטגנו מבפנים.
- 5. מטגנים את הכדורים עד למידת מדיום בצבע זהוב.
- 6. מצפים את הכדורים בסירופ.