פודינג לחם - הכי קל שיש
אם יש לכם לחם שקניתם לפני מספר ימים - אל תזרקו אותו! הוא יכול בתוך פחות משעה להפוך למעדן אמיתי, בצורת קינוח (או ארוחת בוקר, תלוי את מי שואלים).
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות חלב, או תחליף חלב (בטמפרטורת החדר)
- 2 ביצים טרופות, רצוי אורגניות/ביצי חופש
- 1/4 כוס חמאה מומסת
- 1/2 כוס סוכר קנים טבעי או סוכר קוקוס
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/4 כפית מלח
- 6 פרוסות לחם מקמח מלא, לא טרי/ קלוי
- 1/3-1/2 כוס חמוציות
- להגשה (לא חובה)
- ריוויון
אופן ההכנה
- 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. חותכים את הלחם לקוביות (עם הקרום) או קורעים ביד ושמים בקערה בינונית. ממיסים את החמאה בקערית בתנור.
- 2. טורפים את החלב, ביצים, חמאה, סוכר, תבלינים וחמוציות ויוצקים על קוביות הלחם בקערה. מערבבים כדי לפזר את החומרים באופן אחיד.
- 3. יוצקים לתבנית בינונית מכל צורה עם שוליים גבוהים, (משומנת ממשקלות בחמאה), ואופים כ-40-45 דקות, או עד שהפודינג שחום ויציב. מגישים חמימים, עם תלולית ריוויון אם רוצים.