מתכונים חמים

פודינג של לחם ושוקולד

יופי של דבר לשימוש בשאריות חלה משבת או מאפים מיותמים. למראה פרוע וכפרי יותר, נותנים לפרוסות הבריוש לצוץ בחוסר אחידות (ילדי היו עסוקים בלדחוף את הלחם עם כף כלפי מטה)

מתכון מאת: הילה קריב, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פודינג לחם ושוקולד (צילום: הילה קריב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • התערובת מספיקה לתבנית 27 על 20 ס"מ או כל אחרת דומה ומאחר והפודינג עשיר מאוד - זה יספיק לשמונה איש.
  • 200 גרם בריוש או חלה (לאחר שהורדתם את ה'קשה')
  • 1/4 1 כוסות שמנת מתוקה
  • 1/4 1 כוסות חלב
  • 120 גרם סוכר
  • 200 גרם שוקולד 70% איכותי - קצוץ גס
  • 6 חלמונים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל- 150 מעלות צלסיוס.
  • 2. חותכים לקוביות את החלה או הבריוש (להלן 'הלחם').
  • 3. מכניסים לסיר את השמנת, החלב והסוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס, מחכים לרתיחה ומיד מכבים את האש.
  • 4. מוסיפים לתערובת החלב החמה את השוקולד הקצוץ, מחכים מספר דקות ומערבבים לתערובת חלקה.
  • 5. מוסיפים את החלמונים בהדרגה ובאיטיות לתערובת השוקולד, תוך כדי ערבוב מתמיד. מערבבים היטב את הלחם עם תערובת השוקולד ומעבירים לתבנית.
  • 6. נותנים לשוקולד להיספג כ- 10 דקות בלחם. (אפשר גם לאפות מיד אך אז מרכז קוביות הלחם ישאר לבנבן). אופים כ- 35-40 דקות, עד אשר המאפה יציב אך עדיין מעט רך במרכזו.
  • מקררים מעט ואוכלים חמים בקערית עם או בלי גלידה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully