- 1. שמים את הצימוקים בקערית קטנה, ומוסיפים את הרום (או המים). מערבבים ומשרים כ-20 דקות.
-
- 2. במחבת רחבה ועמוקה מערבבים את האורז המבושל ואת החלב על להבה נמוכה. מחממים, תוך כדי ערבוב, כ-3 דקות, עד שהאורז סופג את רוב החלב.
-
- 3. אם משתמשים בתרמיל וניל, חוצים את תרמיל הווניל לאורך, ובעזרת הצד הנגדי ללהב הסכין מוציאים את הזרעים.
-
- 4. מוסיפים את הזרעים ואת חצאי התרמיל לאורז. אם משתמשים בתמצית וניל מוסיפים את התמצית. מוסיפים גם את חלב הקוקוס ואת הסוכר, מגבירים את הלהבה לבינונית, ומבשלים תוך כדי ערבוב 5 דקות נוספות.
-
- 5. ברגע שהוא מתחיל להסמיך מעט, מכבים את האש (הפודינג אמור להיות סמיך אבל מעט נוזלי יותר מאיך שהייתם מגישים אותו, כי כמו טחינה ביתית, בקירור הוא מתמצק מעט).
-
- 6. מוסיפים את הצימוקים המושרים יחד עם הנוזלים שנותרו בקערה ואת קליפת הלימון המגוררת.
-
- 7. מערבבים היטב, מעבירים לקערה, ומכסים בניילון נצמד. את הניילון מצמידים ממש לפני הפודינג, כדי למנוע היווצרות קרום. מקררים היטב, כ-6 שעות או לילה שלם. מגישים בקעריות אישיות.
-
- 8. גיוון: שמים בסיר 1 כוס אורז לבן (פרסי, בסמטי או יסמין) שטוף היטב ומסונן, ½1 כוסות מים. מביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים, ומבשלים 15 דקות בסיר מכוסה. כעבור 15 דקות מכבים את הלהבה. משאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. כעבור 10 דקות פותחים את הסיר ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג, כדי להפריד את הגרגרים.
-
- 9. אפשר להגיש עם פירות קצוצים דק מלמעלה, או עם עוד מעט קליפת לימון מגוררת לקישוט.
-
- 10. למרות שמקובל להגיש פודינג אורז כשהוא קר מאוד, הפודינג הזה טעים מאוד גם חם, מייד עם סוף הבישול.
-
- 11. אם השתמשתם בתרמיל וניל ולא בתמצית: אחרי שהפודינג התקרר, מוציאים את חצאי תרמיל הווניל, שוטפים במי ברז, ומייבשים. טומנים את התרמילים המיובשים בתוך צנצנת הסוכר הלבן שלכם, ומקבלים סוכר וניל ביתי ומבושם.