- 1. לתוך קערת מיקסר עם בלון הקצפה מכניסים את החמאה והסוכר ומעבדים למסה חלקה ואוורירית.
-
- 2. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים את שני סוגי הקמח שעורבבו יחדיו בהדרגה. מעבדים עד לקבלת בצק חלק והומוגני.
-
- 3. מחממים תנור ל-160 מעלות במצב טורבו. מרפדים את תבנית האפייה ומרססים קלות בתרסיס שמן, מומלץ בטעם חמאה. משטחים את הבצק על התבנית שרופדה באופן שווה ואחיד ככל שניתן.
-
- 4. דוקרים את הבצק בעזרת שיפוד עץ במרווחים של שתי אצבעות. אופים כ-20 דקות עד להשחמה.
-
- 5. . בתום האפים מוציאים מהתנור ומורחים מיד את הריבה באופן אחיד (בזהירות, התבנית חמה).
-
- 6. מעל שכבת הריבה המרוחה מניחים את חצאי המרשמלו כשצידם החתוך פונה מטה אל הריבה. מניחים צמוד ככל האפשר.
-
- 7. מחזירים לתנור לאפיה נוספת של 2-3 דקות על שהמרשמלו נמס מלמטה ונקרש מלמעלה לכדי שכבה אחידה.
-
- 8. ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה בפולסים של 10 שניות עד להמסה מלאה. יש לבחוש מדי פעם עד שמתקבלת מסה חלקה ומבריקה. מוסיפים את פולי הקקאו. יוצקים מיד את השוקולד על המרשמלו ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות להתייצבות.
-
- 9. חותכים לחיתוכיות באופן הבא: מוצאים מן המקרר וממתינים כ-2-3 דקות. מסמנים עם סרגל וסכין קטנה מרווחים של 5 ס?מ אורך ורוחב. טובלים סכין שף ארוכה וחדה במעט מים חמים ומנגבים היטב. חותכים לפי הסימונים. ?מיישרים? קצוות עגולים. לוקחים חיתוכית אחת לצד הקפה ואת היתר מכניסים לכלי מרופד בנייר פרגמנט (אפשר להניח בשתי קומות), ומאחסנים עד שבוע במקרר.
-
- למעוניינים לאחסן מחוץ למקרר יש לצפות בשוקולד מטומפרר בלבד (ללא חמאה ולפי טמפ? עבודה מתאימה), ולקרר בטמפ? החדר בלבד.