חיתוכיות שוקולד ושזיפים

חיתוכיות בצק פריך ממולאות בשזיפים ושוקולד

מתכון מאת: מירב מלמד, מערכת וואלה!
חיתוכיות שזיפים. מירב מלמד, ספק 500
חיתוכיות שזיפים(צילום: מירב מלמד)

מצרכים

  • לתבנית 30*27
  • לבצק
  • 500 גרם קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • למילוי
  • 150 גרם שקדים לבנים טחונים
  • 3 שזיפים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס סוכר
  • 5-6 כפות בממרח נוגט, אפשר לגוון עם כל סוג שאוהבים- ממרח שוקולד, ריבת חלב, ממרח תמרים, פרי

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים בהכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל חומרי הבצק עד לקבלת כדור אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 2. לאחר הקירור, מוציאים מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. מרפדעם תבנית מלבנית 27*30 בנייר אפייה ומחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 3. משטחים את החלק הראשון על גבי התבנית, אין צורך לרדד, פשוט משטחים עם הידיים עד לכיסוי תחתית התבנית והדפנות בצורה שווה ואחידה.
  • 4.שכבה ראשונה- מערבבים את השקדים הטחונים עם מיץ הלימון והסוכר ומפזרים מחצית מהתערובת על גבי הבצק. שכבה שנייה- מחלקים את התבנית לשלושה חלקים דמיוניים ולכל חלק מעניקים תוספת אחרת- חלק אחד חתיכות שזיפים, חלק אחר ממרח שוקולד (בערך 5-6 כפות נדיבות) וחלק שלישי רק עם השקדים הטחונים. אפשר לשנות להוסיף ולגוון לפי מה שאוהבים (ריבה, ריבת חלב, ממרח תמרים, פרי שאוהבים) שכבה שלישית- מפזרים את יתרת תערובת השקדים הטחונים.
  • 5. מרדדים את חלקו השני של הבצק על גבי נייר אפייה מקומח לעלה גדול ורחב (פחות או יותר בצורת התבנית)ומעבירים בעדינות את הבצק מעל המילוי. מהדקים היטב בצדדים.
  • 6. אופים כ-25-30 דקות עד להזהבה קלה. מצננים ובוזקים אבקת סוכר. חותכים לריבועים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully