- 1. מתחילים בהכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל חומרי הבצק עד לקבלת כדור אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
-
- 2. לאחר הקירור, מוציאים מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. מרפדעם תבנית מלבנית 27*30 בנייר אפייה ומחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
- 3. משטחים את החלק הראשון על גבי התבנית, אין צורך לרדד, פשוט משטחים עם הידיים עד לכיסוי תחתית התבנית והדפנות בצורה שווה ואחידה.
-
- 4.שכבה ראשונה- מערבבים את השקדים הטחונים עם מיץ הלימון והסוכר ומפזרים מחצית מהתערובת על גבי הבצק. שכבה שנייה- מחלקים את התבנית לשלושה חלקים דמיוניים ולכל חלק מעניקים תוספת אחרת- חלק אחד חתיכות שזיפים, חלק אחר ממרח שוקולד (בערך 5-6 כפות נדיבות) וחלק שלישי רק עם השקדים הטחונים. אפשר לשנות להוסיף ולגוון לפי מה שאוהבים (ריבה, ריבת חלב, ממרח תמרים, פרי שאוהבים) שכבה שלישית- מפזרים את יתרת תערובת השקדים הטחונים.
-
- 5. מרדדים את חלקו השני של הבצק על גבי נייר אפייה מקומח לעלה גדול ורחב (פחות או יותר בצורת התבנית)ומעבירים בעדינות את הבצק מעל המילוי. מהדקים היטב בצדדים.
-
- 6. אופים כ-25-30 דקות עד להזהבה קלה. מצננים ובוזקים אבקת סוכר. חותכים לריבועים ומגישים.