- 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון טוחנים את הקמח והסוכר עם קוביות החמאה בפולסים קצרים עד ליצירת מרקם חולי וגבישי. מוסיפים בזריזות את המים והביצה עד שהבצק "נתפס" אך לא יותר מדי. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור במשך כשעה לפחות.
-
- 2. בסיר רחב מביאים את החלב עם הסוכר ומקל הוניל לרתיחה קלה. בקערה אחרת מערבבים את הביצים עם הקורנפלור. מוזגים את החלב החם לקערת הביצים תוך כדי ערבוב עיקש. מחזירים את התערובת לסיר, מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה, במשך 8-10 דקות. מסננים ומצננים. כשהתערובת קרה מוסיפים את חתיכות האפרסק. שומרים בקירור.
-
- 3. מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ על משטח מקומח. משמנים בעזרת קוביית חמאה את תחתיתה של תבנית אישית (קוטר 8-10 ס"מ) ומרפדים עם הבצק המרודד. מניחים נייר אפייה וממלאים את חלל התבנית בשעועית יבשה או חומוס שמשמשים כמשקולת. אופים את הבצק אפייה "עיוורת" במשך 8 דקות בתנור שחומם ל-150 מעלות.
-
- 4. מוציאים את התבניות מן התנור ומצננים. מזלפים את הקרם, מעטרים בפרוסות אפרסק ומגישים.