מתכונים חמים

קרוסטטה אפרסק לבן וגראפה

קינוח קרוסטטה איטלקית

מתכון מאת: יונתן בורוביץ', מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מתכוני אפרסק לבן בקפה 48 (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 מנות
  • לבצק:
  • 100 גרם קמח
  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות מים קרים
  • ביצה אחת
  • כפית סוכר לבן
  • לקרם פטיסייר
  • 1 ליטר חלב
  • 1 מקל וניל – גרעינים בלבד
  • 250 גר' חלמון
  • 250 גרם סוכר
  • 95 גרם קורנפלור
  • 4 אפרסקים לבנים חתוכים לקוביות מושרים ברבע כוס גראפה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון טוחנים את הקמח והסוכר עם קוביות החמאה בפולסים קצרים עד ליצירת מרקם חולי וגבישי. מוסיפים בזריזות את המים והביצה עד שהבצק "נתפס" אך לא יותר מדי. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור במשך כשעה לפחות.
  • 2. בסיר רחב מביאים את החלב עם הסוכר ומקל הוניל לרתיחה קלה. בקערה אחרת מערבבים את הביצים עם הקורנפלור. מוזגים את החלב החם לקערת הביצים תוך כדי ערבוב עיקש. מחזירים את התערובת לסיר, מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה, במשך 8-10 דקות. מסננים ומצננים. כשהתערובת קרה מוסיפים את חתיכות האפרסק. שומרים בקירור.
  • 3. מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ על משטח מקומח. משמנים בעזרת קוביית חמאה את תחתיתה של תבנית אישית (קוטר 8-10 ס"מ) ומרפדים עם הבצק המרודד. מניחים נייר אפייה וממלאים את חלל התבנית בשעועית יבשה או חומוס שמשמשים כמשקולת. אופים את הבצק אפייה "עיוורת" במשך 8 דקות בתנור שחומם ל-150 מעלות.
  • 4. מוציאים את התבניות מן התנור ומצננים. מזלפים את הקרם, מעטרים בפרוסות אפרסק ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully