- 1. מקציפים את הביצה עם החלמונים והסוכר, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקמח, מערבבים ומוסיפים לאט את החלב החם תוך בחישה.
-
- 2. מעבירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה, מבלי להביא לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה והווניל. שוטחים את הקרם בכלי חסין אש, רצוי שקוף, בקוטר 24 ס"מ.
-
- 3. חוצים את האפרסקים, מגלענים ושמים בסיר עם הסוכר, מיץ הלימון ושתי כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים מספר דקות, רק עד שהאפרסקים מתרככים. מסננים ומצננים מעט. מסדרים את האפרסקים על הקרם.
-
- 4. מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר, שוטחים על האפרסקים. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהקצף מזהיב. מצננים ומקררים. מגישים קר.