וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אפרסקים בקרם ומרנג

קילו אפרסקים יעשה לכם את העבודה

מתכון מאת: מערכת וואלה

אפרסקים עם קרם ומרנג (מועצת הפירות). מערכת וואלה
אפרסקים עם קרם ומרנג (מועצת הפירות)

מצרכים למתכון

  • חומרים ל- 6-8 מנות:
  • לקרם:
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • רבע כוס סוכר
  • חצי כוס קמח
  • 2 כוסות חלב חם
  • 25 גרם חמאה
  • כפית תמצית וניל
  • לשכבת האפרסקים:
  • 1 ק"ג אפרסקים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • לציפוי:
  • 2 חלבונים
  • 3 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את הביצה עם החלמונים והסוכר, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקמח, מערבבים ומוסיפים לאט את החלב החם תוך בחישה.
  • 2. מעבירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה, מבלי להביא לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה והווניל. שוטחים את הקרם בכלי חסין אש, רצוי שקוף, בקוטר 24 ס"מ.
  • 3. חוצים את האפרסקים, מגלענים ושמים בסיר עם הסוכר, מיץ הלימון ושתי כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים מספר דקות, רק עד שהאפרסקים מתרככים. מסננים ומצננים מעט. מסדרים את האפרסקים על הקרם.
  • 4. מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר, שוטחים על האפרסקים. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהקצף מזהיב. מצננים ומקררים. מגישים קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully