פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קומפוט פירות יבשים, קינמון והל

      אל תשכחו- אפשר לאכול את הקומפוט מחומם לארוחת בוקר מזינה וממלאת, בליווי יוגורט וכף נבט חיטה או פשתן טחון

      2 מדרגים / 3 כוכבים

      קינוחים חמים של פיליס גלזר (נמרוד סונדרס)
      קינוחים חמים של פיליס גלזר (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 6 שזיפים מיובשים, רצוי מגולענים
      • ¼ כוס צימוקי קורינט (הקטנים), או אוכמניות מיובשות
      • (ניתן למצוא בחנויות טבע)
      • 6 משמשים (רצוי אוזבקים)
      • 6 דבלים (תאנים מיובשות) חתוכות לחצי עם מספריים
      • 4 עיגולי אננס מיובשים (ללא תוספת סוכר), חתוכים לחתיכות בגודל 1.5-2 ס"מ
      • 1/4 כוס גוג'י ברי, שרויים במים רותחים ומסוננים
      • 1 ליטר מיץ תפוחים טרי או ענבים טבעי (תירוש לבן או אדום)
      • 1-2 מקלות קינמון
      • 6 גרגרי הל
      • 2.5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מקולף או פרוס או 4 חתיכות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
      • 4 זרעי ציפורן
      • 6 גרגרי פלפל שחור
      • קורט מלח
      • 1/2 1 כפות זרעי צ'יה
      • קליפת לימון או תפוז מגוררת
      • 1-2 כפות דבש, (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • 1. שמים את כל החומרים מלבד הצ'יה בסיר בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהפירות מתרככים, אך לא רכים מדי, והנוזלים מתרכזים לכ-חצי כמות.
      • 2. מוציאים את הפירות עם כף מחוררת ושמים בצד. מוסיפים את הצ'יה לנוזלים החמים ושמים בצד כשעה עד שהתערובת מסמיכה. מחזירים את הפירות ומחממים שוב. טועמים ומוסיפים כף דבש אם רוצים.
      • 3. ניתן להוסיף מעט ברנדי או ערק אם אוהבים. מגישים חמים עם גרידת לימון או תפוז מלמעל.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -