קומפוט פירות יבשים, קינמון והל
אל תשכחו- אפשר לאכול את הקומפוט מחומם לארוחת בוקר מזינה וממלאת, בליווי יוגורט וכף נבט חיטה או פשתן טחון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 6 שזיפים מיובשים, רצוי מגולענים
- ¼ כוס צימוקי קורינט (הקטנים), או אוכמניות מיובשות
- (ניתן למצוא בחנויות טבע)
- 6 משמשים (רצוי אוזבקים)
- 6 דבלים (תאנים מיובשות) חתוכות לחצי עם מספריים
- 4 עיגולי אננס מיובשים (ללא תוספת סוכר), חתוכים לחתיכות בגודל 1.5-2 ס"מ
- 1/4 כוס גוג'י ברי, שרויים במים רותחים ומסוננים
- 1 ליטר מיץ תפוחים טרי או ענבים טבעי (תירוש לבן או אדום)
- 1-2 מקלות קינמון
- 6 גרגרי הל
- 2.5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מקולף או פרוס או 4 חתיכות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
- 4 זרעי ציפורן
- 6 גרגרי פלפל שחור
- קורט מלח
- 1/2 1 כפות זרעי צ'יה
- קליפת לימון או תפוז מגוררת
- 1-2 כפות דבש, (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. שמים את כל החומרים מלבד הצ'יה בסיר בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהפירות מתרככים, אך לא רכים מדי, והנוזלים מתרכזים לכ-חצי כמות.
- 2. מוציאים את הפירות עם כף מחוררת ושמים בצד. מוסיפים את הצ'יה לנוזלים החמים ושמים בצד כשעה עד שהתערובת מסמיכה. מחזירים את הפירות ומחממים שוב. טועמים ומוסיפים כף דבש אם רוצים.
- 3. ניתן להוסיף מעט ברנדי או ערק אם אוהבים. מגישים חמים עם גרידת לימון או תפוז מלמעל.