קומפוט פירות יבשים, קינמון והל

אל תשכחו- אפשר לאכול את הקומפוט מחומם לארוחת בוקר מזינה וממלאת, בליווי יוגורט וכף נבט חיטה או פשתן טחון

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה!
קינוחים חמים של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
קינוחים חמים של פיליס גלזר

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 6 שזיפים מיובשים, רצוי מגולענים
  • ¼ כוס צימוקי קורינט (הקטנים), או אוכמניות מיובשות
  • (ניתן למצוא בחנויות טבע)
  • 6 משמשים (רצוי אוזבקים)
  • 6 דבלים (תאנים מיובשות) חתוכות לחצי עם מספריים
  • 4 עיגולי אננס מיובשים (ללא תוספת סוכר), חתוכים לחתיכות בגודל 1.5-2 ס"מ
  • 1/4 כוס גוג'י ברי, שרויים במים רותחים ומסוננים
  • 1 ליטר מיץ תפוחים טרי או ענבים טבעי (תירוש לבן או אדום)
  • 1-2 מקלות קינמון
  • 6 גרגרי הל
  • 2.5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מקולף או פרוס או 4 חתיכות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
  • 4 זרעי ציפורן
  • 6 גרגרי פלפל שחור
  • קורט מלח
  • 1/2 1 כפות זרעי צ'יה
  • קליפת לימון או תפוז מגוררת
  • 1-2 כפות דבש, (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. שמים את כל החומרים מלבד הצ'יה בסיר בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהפירות מתרככים, אך לא רכים מדי, והנוזלים מתרכזים לכ-חצי כמות.
  • 2. מוציאים את הפירות עם כף מחוררת ושמים בצד. מוסיפים את הצ'יה לנוזלים החמים ושמים בצד כשעה עד שהתערובת מסמיכה. מחזירים את הפירות ומחממים שוב. טועמים ומוסיפים כף דבש אם רוצים.
  • 3. ניתן להוסיף מעט ברנדי או ערק אם אוהבים. מגישים חמים עם גרידת לימון או תפוז מלמעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully