ריזוטו פודינג אמרונה
קינוח איטלקי מיוחד לשבועות של מסעדת "מל ומישל" בת"א
מתכוני שבועות של מל ומישל (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ל4 מנות:
- 1 כוס אורז ארבוריו
- 4 כוסות חלב
- 2 כפות חמאה
- ¼ כוס סוכר חום
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית קינמון
- ¼ כפית פלפל אנגלי
- 16 דובדבני אמרנה
- קצפת
- רוטב קרמל תה
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס מים
- ½ כפית מיץ לימון
- 1 תיון
- . מרתיחים חלב עם מלח וחמאה בסיר בינוני.
- 2. מוסיפים את האורז, מביאים שוב לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה.
- 3. מערבבים את הריזוטו מדי פעם ומבשלים עד שהאורז סופג את החלב.
- 4. לאחר כ15 דקות, יש להוסיף את הסוכר, המלח, הפלפל האנגלי והקינמון ולהמשיך את הבישול ל5 דקות דקות נוספות עד שהריזוטו מגיע למצב מוכן.
- 5. מעבירים את הפודינג לקעריות הגשה, מקררים לטמפרטורת הגשה, מכניסים למקרר ללילה אחד.
- 6. אופן הכנת רוטב הקרמל תה: מחממים מחבת על להבה בינונית וממיסים את הסוכר, יחד עם מיץ לימון ותוכן שקית התה. תוך כדי ערבוב עם כף עץ.
- 7. לאחר שהסוכר נמס לחלוטין וקיבל גוון קרמלי מסירים מהאש, מוסיפים מים ומחזירים לאש ומערבבים היטב. מקררים.
- 8. מגישים את הפודינג עם דובדבנים וקצפת. ומזליפים מעל לקצפת.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה