ריזוטו פודינג אמרונה

קינוח איטלקי מיוחד לשבועות של מסעדת "מל ומישל" בת"א

מתכון מאת: ניר ויימן, מערכת וואלה!
מתכוני שבועות של מל ומישל. אפיק גבאי
מתכוני שבועות של מל ומישל

מצרכים

  • ל4 מנות:
  • 1 כוס אורז ארבוריו
  • 4 כוסות חלב
  • 2 כפות חמאה
  • ¼ כוס סוכר חום
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית קינמון
  • ¼ כפית פלפל אנגלי
  • 16 דובדבני אמרנה
  • קצפת
  • רוטב קרמל תה
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • ½ כפית מיץ לימון
  • 1 תיון

אופן ההכנה

  • . מרתיחים חלב עם מלח וחמאה בסיר בינוני.
  • 2. מוסיפים את האורז, מביאים שוב לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה.
  • 3. מערבבים את הריזוטו מדי פעם ומבשלים עד שהאורז סופג את החלב.
  • 4. לאחר כ15 דקות, יש להוסיף את הסוכר, המלח, הפלפל האנגלי והקינמון ולהמשיך את הבישול ל5 דקות דקות נוספות עד שהריזוטו מגיע למצב מוכן.
  • 5. מעבירים את הפודינג לקעריות הגשה, מקררים לטמפרטורת הגשה, מכניסים למקרר ללילה אחד.
  • 6. אופן הכנת רוטב הקרמל תה: מחממים מחבת על להבה בינונית וממיסים את הסוכר, יחד עם מיץ לימון ותוכן שקית התה. תוך כדי ערבוב עם כף עץ.
  • 7. לאחר שהסוכר נמס לחלוטין וקיבל גוון קרמלי מסירים מהאש, מוסיפים מים ומחזירים לאש ומערבבים היטב. מקררים.
  • 8. מגישים את הפודינג עם דובדבנים וקצפת. ומזליפים מעל לקצפת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully