מתכונים חמים

ריזוטו פודינג אמרונה

קינוח איטלקי מיוחד לשבועות של מסעדת "מל ומישל" בת"א

מתכון מאת: ניר ויימן, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

מתכוני שבועות של מל ומישל (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל4 מנות:
  • 1 כוס אורז ארבוריו
  • 4 כוסות חלב
  • 2 כפות חמאה
  • ¼ כוס סוכר חום
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית קינמון
  • ¼ כפית פלפל אנגלי
  • 16 דובדבני אמרנה
  • קצפת
  • רוטב קרמל תה
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • ½ כפית מיץ לימון
  • 1 תיון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • . מרתיחים חלב עם מלח וחמאה בסיר בינוני.
  • 2. מוסיפים את האורז, מביאים שוב לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה.
  • 3. מערבבים את הריזוטו מדי פעם ומבשלים עד שהאורז סופג את החלב.
  • 4. לאחר כ15 דקות, יש להוסיף את הסוכר, המלח, הפלפל האנגלי והקינמון ולהמשיך את הבישול ל5 דקות דקות נוספות עד שהריזוטו מגיע למצב מוכן.
  • 5. מעבירים את הפודינג לקעריות הגשה, מקררים לטמפרטורת הגשה, מכניסים למקרר ללילה אחד.
  • 6. אופן הכנת רוטב הקרמל תה: מחממים מחבת על להבה בינונית וממיסים את הסוכר, יחד עם מיץ לימון ותוכן שקית התה. תוך כדי ערבוב עם כף עץ.
  • 7. לאחר שהסוכר נמס לחלוטין וקיבל גוון קרמלי מסירים מהאש, מוסיפים מים ומחזירים לאש ומערבבים היטב. מקררים.
  • 8. מגישים את הפודינג עם דובדבנים וקצפת. ומזליפים מעל לקצפת.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully