מתכונים חמים

ריזוטו קפה מתוק

קינוח אורז פשוט זה לפארשים - שף ערן ירוחם רוקח מנה איטלקית מקורית במיוחד, בצורת ריזוטו קפה מתוק עם תפוז וקוקוס. עד שלא תנסו, לא תאמינו.

מתכון מאת: ערן ירוחם, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 כף גדולה של קפה פסגה קולומביאנית של עלית
  • מעט קליפת תפוז מגוררת
  • מיץ מחצי תפוז
  • 150 מ"ל אורז ארבוריו לריזוטו
  • 2 כוסות (500 מ"ל) חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר (כ-120 גר')
  • 2 כפות חמאה
  • 80 מל' שמנת מתוקה או חלב קוקוס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר קטן את החלב.
  • 2. ממיסים את הקפה במעט חלב חם ומצרפים לסיר יחד עם הסוכר, הוניל והתפוז (מיץ וקליפה מגוררת) עד לסף רתיחה, והמסת הסוכר.
  • 3. מטגנים בסיר נפרד, על גבי להבה נמוכה את הריזוטו בעזרת החמאה.
  • 4. לאחר שהאורז חומם מעט וצופה יפה בחמאה, מתחילים בהטמעת הנוזלים. מעבירים מצקת מלאה חלב לסיר האורז ובוחשים בעדינות ובהתמדה. לאחר שתחתית הסיר יבשה מעבירים מצקת נוזלים נוספת. חוזרים על התהליך עד סיום כל הנוזלים.
  • 5. מוסיפים את השמנת המתוקה או חלב הקוקוס ומערבבים שוב.
  • 6. מגישים מיד בעוד הריזוטו חם, בכוסות הגשה.
  • צילום, בימוי ועריכה: IVP - בית הפקה מקוון.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully