פיננסייר - עוגיות חמאה צרפתיות מעודנות
עוגיות מעודנות שהפטיסרי הצרפתי הקלאסי מתגאה בהן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 120 גרם חמאה
- 165 גרם (1/4 1 כוסות+כף) אבקת סוכר
- 60 גרם (2/3 כוס) אבקת שקדים
- 15 גרם טרימולין (2 כפות) נקרא גם "סוכר אינבטי". אפשר להמיר ב-2 כפות סירופ סוכר)
- 150 גרם חלבון (חלבון מ-5 ביצים. עדיף חלבון "ישן" שעמד לפחות שבוע במקרר)
- 65 גרם (1/2 כוס) קמח
- 3/4 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- 1. מחממים את החמאה עד שהיא מגיעה לצבע חום וריח אגוזים.
- 2. שמים במיקסר עם גיטרה אבקת סוכר, אבקת שקדים, טרימולין, אבקת אפייה ותמצית וניל, ומערבבים.
- 3. מוסיפים את החמאה השרופה מסוננת לתערובת, מערבבים היטב, וכשהמסה מתקררת, מוסיפים את החלבון עד קבלת מסה הומוגנית. מקררים.
- 4. מזלפים את המסה בעזרת שק זילוף לתבנית סיליקון מתאימה.
- 5. אופים 10-12 דקות בחום 190 מעלות. מומלץ לאכול את העוגיות כמה שיותר טריות.