פיננסייר - עוגיות חמאה צרפתיות מעודנות

עוגיות מעודנות שהפטיסרי הצרפתי הקלאסי מתגאה בהן

מתכון מאת: מערכת וואלה!
עוגיות פיננסייר. בית ספר "בישולים",
עוגיות פיננסייר(צילום: בית ספר "בישולים")

מצרכים

  • 120 גרם חמאה
  • 165 גרם (1/4 1 כוסות+כף) אבקת סוכר
  • 60 גרם (2/3 כוס) אבקת שקדים
  • 15 גרם טרימולין (2 כפות) נקרא גם "סוכר אינבטי". אפשר להמיר ב-2 כפות סירופ סוכר)
  • 150 גרם חלבון (חלבון מ-5 ביצים. עדיף חלבון "ישן" שעמד לפחות שבוע במקרר)
  • 65 גרם (1/2 כוס) קמח
  • 3/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את החמאה עד שהיא מגיעה לצבע חום וריח אגוזים.
  • 2. שמים במיקסר עם גיטרה אבקת סוכר, אבקת שקדים, טרימולין, אבקת אפייה ותמצית וניל, ומערבבים.
  • 3. מוסיפים את החמאה השרופה מסוננת לתערובת, מערבבים היטב, וכשהמסה מתקררת, מוסיפים את החלבון עד קבלת מסה הומוגנית. מקררים.
  • 4. מזלפים את המסה בעזרת שק זילוף לתבנית סיליקון מתאימה.
  • 5. אופים 10-12 דקות בחום 190 מעלות. מומלץ לאכול את העוגיות כמה שיותר טריות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully