וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות מדלן מלוחות

על-פי פטרישה וולס, מהספר The Provence Cookbook

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

עוגיות מדלן מלוחות. צבי טריגר,
עוגיות מדלן מלוחות/צבי טריגר

מצרכים למתכון

  • המתכון של פטרישה וולס קליל והתוצאה כל כך טעימה ואלגנטית, שקשה להאמין שלא טרחתם עליה יום שלם לפחות. לצורך המתכון כדאי להצטייד בתבנית סיליקון של עוגיות מדלן שמקלה על מלאכת החילוץ. החומרים שכאן מספיקים לתבנית אחת של 24 מיני מדלנים. את התבניות ניתן להשיג בחנויות המוכרות אביזרי בישול ואפייה.
  • 1/3 כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • 1 ביצה, טרופה קלות
  • 1/3 כוס יוגורט טבעי
  • ¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כף עלי רוזמרין קצוצים דק.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות צלסיוס.
  • 2. במעבד מזון או בבלנדר מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הביצה והיוגורט לבלילה אחידה.
  • 3. מוסיפים את הגבינה ואת הרוזמרין ומערבבים.
  • 4. בעזרת כפית יוצקים את הבלילה לשקערוריות המדלן שבתבנית.
  • 5. אופים עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות מעט, כ-10 דקות.
  • 6. כשהעוגיות מוכנות, מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לעוגיות להתקרר מעט בתבנית. כשניתן לגעת בעוגיות, מחלצים אותן מהתבנית ומניחים אותן להתקרר לגמרי על רשת צינון.
  • 7. מגישים את העוגיות חמימות או בטמפרטורת החדר.
  • 8. העוגיות יישמרו עד ארבעה ימים במיכל אטום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully