וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות אגוזים עם קינמון והל

המתכון של ורדית קוהן וגלית האן לעוגיות אגוזים עם קינמון והל

מתכון מאת: מערכת וואלה

קערה מלאה באגוזים. ShutterStock
קערה מלאה באגוזים

מצרכים למתכון

  • 3 כוסות שקדים פרוסים
  • 3/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים
  • 3/4 כוס פיסטוקים (לא מומלחים) אגוזי לוז או פקאנים, קצוצים
  • 1/3 כוס זרעי שומשום
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית זנגוויל טחון
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 2 חלבוני ביצה
  • 2/3 כוס סוכר חום
  • גביעי נייר (מנזיטים)
  • תבנית אפייה שטוחה
  • קערת ערבוב גדולה
  • קערת ערבוב קטנה
  • כף
  • מזלג

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל180 מעלות. מסדרים 25 גביעי נייר על תבנית האפייה.
  • 2. בקערה הגדולה מערבבים את כל החומרים היבשים: את פרוסות השקדים, האגוזים הקצוצים, השומשום והתבלינים. על התבלינים להיות מעורבבים באופן אחיד בין האגוזים.
  • 3. בקערה הקטנה מקציפים במזלג את החלבונים עם הסוכר עד שהסוכר נמס מעט, כ-2 דקות.
  • 4. מוסיפים מחצית מקצף החלבונים לתערובת האגוזים. מערבבים היטב. ממשיכים להוסיף את החלבונים המוקצפים ומערבבים עד שכל האגוזים מצופים לגמרי.
  • 5. ממלאים כל גביע נייר בכף מלאה מתערובת האגוזים.
  • 6. מכניסים את תבניות האפייה לתנור החם ואופים 20 דקות בדיוק. העוגות מוכנות כשהן מקבלות גוון זהוב.
  • 7. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור. מניחים לעוגות להצטנן במשך שעתיים לפני איחסונן בכלי אטום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully