ממתק אגוזים ושוקולד
מתכון של עופר נוימן שזכה במקום שלישי בתחרות "מפצח האגוזים" 2002.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- קורט מלח
- 50 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם שקדים קצוצים
- 200 גרם אגוזי קליפורניה קצוצים
- שוקולד
- שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- 1. להקציף חלונים, סוכר ומלח.
- 2. לערבב אבקת סוכר ושקדים. לקפל לחלבון המוקצף.
- 3. לצקת את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה. לפזר מעל את האגוזים. לאפות בחום של 170 מעלות כ-25 דקות. לצנן.
- 4. להמיס את השוקולד בסיר כפול. למרוח את השוקולד המומס על הבסיס האפוי.
- 5. להמיס שוקולד איכותי. לבשל בשמנת עד ליצירת גנאש.
- 6. לחתוך את הבסיס לריבועים. לזלוף כדור שוקולד בשמנת על כל ריבוע.