עוגיות שלושת הג'ינג'רים
אם תפעילו הרבה דמיון ומעט נוסטלגיה, הרי לכם דובשניות למתקדמים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-90-100 יחידות.
- 220 גר' חמאה
- 100 גר' סוכר
- 120 גר' סוכר חום
- 150 גר' מולסה (עדיף כהה)
- 1/4 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1 1/2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
- 550 גרם קמח
- 1/2 כף אבקת סודה לשתיה
- 2 כפיות גדושות אבקת ג'ינג'ר
- 150 גר' פקאנים קצוצים גס
- 200 גר' ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק
- לציפוי:
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף קנמון
- חצאי פקאן, לקישוט
אופן ההכנה
- 1. במיקסר מקציפים חמאה עם שני סוגי הסוכר, מולסה ומלח. מוסיפים ביצים וג'ינג'ר טרי.
- 2. בקערה נפרדת מנפים יחד קמח, סודה לשתיה וג'ינג'ר יבש, ומוסיפים לתערובת הביצים. מערבבים פנימה פקאנים קצוצים וג'ינג'ר מסוכר.
- 3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 4. בידיים רטובות יוצרים עיגולי בצק קטנים. נועצים בכל אחד חצי אגוז פקאן ומגלגלים בתערובת של סוכר וקנמון. מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-10 דקות.