וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות קרם לוטוס

רגע לפני שטורפים ארוחה מלאה, ושוברים את צום הכיפורים, מומלץ להתחיל עם כוס תה ומשהו קטן ומתוק לצידה. במאפיית לחם יין פינקו אותנו במתכון לעוגיות שכבות בצק פריך עם קרם לוטוס

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגיות שכבות חלה/לטוטס. דרור עינב
עוגיות שכבות חלה/לטוטס

מצרכים למתכון

  • כמות: 50 יחידות
  • לבצק פריך:
  • 350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
  • 90 גרם סוכר לבן (1/2 כוס פחות כף)
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • למלית:
  • 250 גרם ממרח חלבה/לוטוס
  • לציפוי:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון עם להב מתכת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר.
  • 2. מוסיפים את החמאה ומפעילים את מעבד המזון בפולסים עד לקבלת בצק פירורי.
  • 3. מוסיפים את הביצה ושוב בעזרת פולסים מעבדים את הבצק עד לקבלת פירורי בצק גדולים.
  • 4. על משטח עבודה מגבשים את הפירורים לקבוצת בצק אחת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
  • 5. את הבצק שהתקבל מחלקים ל-3 חלקים שווים. מרדדים
  • כל חלק לעלה מלבני בעובי 4 מ"מ, רצוי על גבי ניר אפייה.
  • 6. אופים את עלי הבצק בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 12 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
  • 7. מחממים את הממרח מעט במיקרוגל עד לקבלת ממרח יותר נוח לעבודה ולמריחה.
  • 8. מניחים את השכבה הראשונה, מורחים עליה חצי מכמות הממרח ובזהירות מניחים את עלה הבצק הפריך השני. מורחים אותו ביתרת הממרח ומעליו מניחים את עלה הבצק האחרון.
  • 9. חותכים בזהירות לקוביות בגודל של 3X3 ס"מ ומפזרים אבקת סוכר מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully