- 1. בסיר בינוני כבד ממיסים 50 גרם חמאה עם שתי כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד שנעשה שקוף. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה או שתיים תוך ערבוב. מוסיפים חצי כוס מיץ רימונים ומבשלים עד שמתאדה כמעט לחלוטין. מוסיפים כוס מיץ רימונים וממשיכים בבישול תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים מצקת אחת ציר ירקות.
-
- 2. ממליחים ומפלפלים ומערבבים עד שהנוזלים נספגים. מוסיפים בהדרגה מצקת אחר מצקת, תוך ערבוב. אחרי כרבע שעה של בישול, כשהאורז עדיין קשה, מוסיפים את גרגרי הרימון וממשיכים לבשל עד שהאורז מתרכך. הריזוטו לא צריך להיות 'אל דנטה', אלא עשוי.
-
- 3. מכבים את האש ומוסיפים 50 גרם חמאה. מערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים את הפרמזן, מערבבים היטב ומגישים.