ריזוטו פטריות בציר ירקות
מסעדת ננה-בר שבנווה צדק היא אחת מהפנינות היפות והנעימות שיש לת"א להציע, ורוברט קלוגר, השף, חולק עמכם את המתכון הנפלא שלו לריזוטו פטריות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 כרישה קטנה (החלק הלבן בלבד) קצוצה
- 150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל 1 סנטימטר
- 1 כוס אורז ארבוריו עגול לריזוטו
- ½ ליטר ציר ירקות חם
- 250 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
- מעט שמן זית
- מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
- 10 גר' פטריות פורצ'יני יבשות מושרות במים ומסוננות
- 4 כפות גבינת פרמז'ן איטלקית מגוררת
- 1 כפית מחית כמהין
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם תחתית עבה מאדים את הבצל והכרישה עם 50 גרם מהחמאה עד לשקיפות ומערבבים מדי פעם.
- 2. מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב במשך 3-4 דקות.
- 3. מוזגים מצקת של ציר ירקות ומערבבים בעקביות על אש בינונית עד לספיחת הנוזלים.
- 4. מוזגים מצקת נוספת וחוזרים על פעולה זו עד שהאורז מוכן ורך דיו.
- 5. במחבת נפרדת מקפיצים במעט שמן זית את פטריות הפורצ'יני ומתבלים במלח ופלפל.
- 6. כשהריזוטו מוכן מערבבים לתוכו את תערובת הפורצ'יני, מוספים את החמאה שנותרה, מחית הכמהין והרבה פרמזן.
- 7. מגישים ואוכלים מיד.