מתכונים חמים

ריזוטו פטריות בציר ירקות

מסעדת ננה-בר שבנווה צדק היא אחת מהפנינות היפות והנעימות שיש לת"א להציע, ורוברט קלוגר, השף, חולק עמכם את המתכון הנפלא שלו לריזוטו פטריות

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ריזוטו פטריות בציר ירקות (צילום: דור מלכה)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 כרישה קטנה (החלק הלבן בלבד) קצוצה
  • 150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל 1 סנטימטר
  • 1 כוס אורז ארבוריו עגול לריזוטו
  • ½ ליטר ציר ירקות חם
  • 250 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
  • מעט שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור – לפי הטעם
  • 10 גר' פטריות פורצ'יני יבשות מושרות במים ומסוננות
  • 4 כפות גבינת פרמז'ן איטלקית מגוררת
  • 1 כפית מחית כמהין
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם תחתית עבה מאדים את הבצל והכרישה עם 50 גרם מהחמאה עד לשקיפות ומערבבים מדי פעם.
  • 2. מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב במשך 3-4 דקות.
  • 3. מוזגים מצקת של ציר ירקות ומערבבים בעקביות על אש בינונית עד לספיחת הנוזלים.
  • 4. מוזגים מצקת נוספת וחוזרים על פעולה זו עד שהאורז מוכן ורך דיו.
  • 5. במחבת נפרדת מקפיצים במעט שמן זית את פטריות הפורצ'יני ומתבלים במלח ופלפל.
  • 6. כשהריזוטו מוכן מערבבים לתוכו את תערובת הפורצ'יני, מוספים את החמאה שנותרה, מחית הכמהין והרבה פרמזן.
  • 7. מגישים ואוכלים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully