- 1. מאדים את האספרגוס כ-4 דקות באדי מים רותחים. מסננים ומכניסים מיד למים קרים להפסקת הבישול.
-
- 2. מחממים את צרי הירקות עם היין וקליפת הלימון בסיר בינוני.
-
- 3. ממיסים את החמאה בסיר רחב וגדול, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ-5 דקות.
-
- 4. מוסיפים פנימה את האורז ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
-
- 5. מנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הנוזלים בהדרגה ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהציר נספג באורז, בערך כ-20 דקות.
-
- 6. מוסיפים את האספרגוס ואת גבינת הפרמז'ן ומערבבים עד שהגבינה ניתכת. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהאש.
-
- 7. מגישים את הריזוטו בצלחות עמוקות.