ריזוטו אספרגוס בניחוח לימון

מתכון הלקוח מספרו של גדעון כלימיאן - "אורז בקלי קלות" - בו ניחוחות הלימון המשכרים מחמיאים בצורה מושלמת לריזוטו ולאספרגוס.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
ריזוטו אספרגוס בניחוח לימון.
ריזוטו אספרגוס בניחוח לימון

מצרכים

  • 4 כוסות אספרגוס חתוך לחתיכות באורך 3 ס"מ
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כפית קליפת לימון, מגוררת
  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל, קצוץ
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית עלי טימין קצוצים
  • 500 גרם או 3 כוסות אורז לריזוטו
  • ½ כוס גבינת פרמזן, מרוסקת
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מאדים את האספרגוס כ-4 דקות באדי מים רותחים. מסננים ומכניסים מיד למים קרים להפסקת הבישול.
  • 2. מחממים את צרי הירקות עם היין וקליפת הלימון בסיר בינוני.
  • 3. ממיסים את החמאה בסיר רחב וגדול, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ-5 דקות.
  • 4. מוסיפים פנימה את האורז ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
  • 5. מנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הנוזלים בהדרגה ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהציר נספג באורז, בערך כ-20 דקות.
  • 6. מוסיפים את האספרגוס ואת גבינת הפרמז'ן ומערבבים עד שהגבינה ניתכת. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהאש.
  • 7. מגישים את הריזוטו בצלחות עמוקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully