מתכונים חמים

ריזוטו חריימה

מה המנה הזאת יותר- איטלקית או מרוקאית? האמת, מה זה בכלל משנה, העיקר שהיא טעימה בטירוף. השף אביב משה מכין ריזוטו מנחם, עם חריימה של דג מוסר ים.

מתכון מאת: אביב משה, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ריזוטו עם פרמזן (צילום: ShutterStock)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לדג:
  • 6 פילטים של דג מוסר ים נקיים מעצמות. (כל אחד במשקל 180 גרם).
  • שמן זית
  • מלח
  • גרידת לימון
  • לריזוטו:
  • 1 ליטר ציר ירקות / דגים / עוף
  • כף שמן זית
  • 3 בצלי שאלוט קצוצים
  • 2 כפית כרישה קצוצה
  • 500 גרם אורז עגול לריזוטו
  • 2 כוסות וורמוט לבן
  • 2 כפות הריסה מרוקאית
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
  • מיץ מלימון אחד
  • 100 גרם חמאה
  • 130 גרם גבינת פרמז'ן
  • מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את בצלי השאלוט והכרישה הקצוצה בשמן זית כ-2 דקות. מוסיפים את האורז לטיגון נוסף של 2 דקות.
  • 2. מוסיפים לאורז את הוורמוט ומבשלים עד לספיגת כל הנוזלים. לאחר מכן ממשיכים בבישול תוך כדי הוספת הציר בהדרגה עד לספיחת כל הנוזל.
  • 3. מוסיפים את ההריסה, לימונים כבושים, פטרוזיליה, פלפל קלוי, כמון והפפריקה המעושנת. מוסיפים גם את מיץ הלימון.
  • 4. מורידים את האורז מהאש ומוסיפים את החמאה והפרמז'ן תוך כדי תנועת קיפול. מוסיפים מלח לפי הצורך.
  • 5. מכינים את הדג: מתבלים את הדגים במלח וגרידת לימון. שמים מעט שמן זית במחבת וצולים את הדג כ-2 דקות מכל צד.
  • 6. הרכבת המנה: מניחים ריזוטו במרכז הצלחת ומעל את הדג.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully