ריזוטו חריימה
מה המנה הזאת יותר- איטלקית או מרוקאית? האמת, מה זה בכלל משנה, העיקר שהיא טעימה בטירוף. השף אביב משה מכין ריזוטו מנחם, עם חריימה של דג מוסר ים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לדג:
- 6 פילטים של דג מוסר ים נקיים מעצמות. (כל אחד במשקל 180 גרם).
- שמן זית
- מלח
- גרידת לימון
- לריזוטו:
- 1 ליטר ציר ירקות / דגים / עוף
- כף שמן זית
- 3 בצלי שאלוט קצוצים
- 2 כפית כרישה קצוצה
- 500 גרם אורז עגול לריזוטו
- 2 כוסות וורמוט לבן
- 2 כפות הריסה מרוקאית
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
- מיץ מלימון אחד
- 100 גרם חמאה
- 130 גרם גבינת פרמז'ן
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את בצלי השאלוט והכרישה הקצוצה בשמן זית כ-2 דקות. מוסיפים את האורז לטיגון נוסף של 2 דקות.
- 2. מוסיפים לאורז את הוורמוט ומבשלים עד לספיגת כל הנוזלים. לאחר מכן ממשיכים בבישול תוך כדי הוספת הציר בהדרגה עד לספיחת כל הנוזל.
- 3. מוסיפים את ההריסה, לימונים כבושים, פטרוזיליה, פלפל קלוי, כמון והפפריקה המעושנת. מוסיפים גם את מיץ הלימון.
- 4. מורידים את האורז מהאש ומוסיפים את החמאה והפרמז'ן תוך כדי תנועת קיפול. מוסיפים מלח לפי הצורך.
- 5. מכינים את הדג: מתבלים את הדגים במלח וגרידת לימון. שמים מעט שמן זית במחבת וצולים את הדג כ-2 דקות מכל צד.
- 6. הרכבת המנה: מניחים ריזוטו במרכז הצלחת ומעל את הדג.