קרפצ'יו דג ים

אין מסוגגנן יותר מהמנה העדינה הזו, ואין יותר פשוט מלהכין אותה, גם בבית. מיכאל גרטופסקי מראה כיצד להכין בתוך כמה דקות קרפצ'יו דג טרי מהים התיכון בתיבול עדין.

מתכון מאת: מיכאל גרטופסקי, מערכת וואלה!
נשנושים איטלקיים של צ'יקטי(צילום: צילום: אפיק גבאי)

מצרכים

  • 50–70 גרם של דג לבן (רק דגה טריה מהים התיכון), עדיפות ללוקוס מבחינת הבשרניות שלו, או אינטיאס
  • 4 עלי בזיליקום
  • 5-6 עלי אורגנו טרי
  • 3 פרוסות פלפל צ'ילי אדום חריף
  • חופן צנוברים קלויים
  • חופן חצאי פיסטוקים קלויים
  • עגבניית שרי
  • מיץ ליים מחצי ליים/לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מפלטים חתיכות דקות מהדג. מסדרים על צלחת, ומשטחים לצורת קרפצ'יו בעדינות.
  • 2. מעל הקרפצ'יו מפזרים מעט מכל דבר: עלי בזיליקום, אורגנו טרי,פרוסות צ'ילי אדום חריף, צנוברים, חצאי פיסטוקים.
  • 3. סוחטים מעל עגבניית שרי אחת, קצת מיץ ליים טרי, קצת שמן זית, קצת מלח אטלנטי גס, וקצת פלפל שחור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully