קרפצ'יו דג ים
אין מסוגגנן יותר מהמנה העדינה הזו, ואין יותר פשוט מלהכין אותה, גם בבית. מיכאל גרטופסקי מראה כיצד להכין בתוך כמה דקות קרפצ'יו דג טרי מהים התיכון בתיבול עדין.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5070 גרם של דג לבן (רק דגה טריה מהים התיכון), עדיפות ללוקוס מבחינת הבשרניות שלו, או אינטיאס
- 4 עלי בזיליקום
- 5-6 עלי אורגנו טרי
- 3 פרוסות פלפל צ'ילי אדום חריף
- חופן צנוברים קלויים
- חופן חצאי פיסטוקים קלויים
- עגבניית שרי
- מיץ ליים מחצי ליים/לימון
- 2 כפות שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מפלטים חתיכות דקות מהדג. מסדרים על צלחת, ומשטחים לצורת קרפצ'יו בעדינות.
- 2. מעל הקרפצ'יו מפזרים מעט מכל דבר: עלי בזיליקום, אורגנו טרי,פרוסות צ'ילי אדום חריף, צנוברים, חצאי פיסטוקים.
- 3. סוחטים מעל עגבניית שרי אחת, קצת מיץ ליים טרי, קצת שמן זית, קצת מלח אטלנטי גס, וקצת פלפל שחור.