גפילטע פיש מודרניסטי
תשכחו מכל מה שידעתם על גפילטע פיש: השפית רימה אוליברה מציגה גרסה מפורקת (Deconstructed), אינטליגנטית ועדכנית לקציצה האפורה.
מדריך בישול קונפי דג (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-5 מנות:
- 400 גר' קונפי דג
- 8 עלי אנדיב/ רבעי חסת ליטל ג'ם
- 2 כוסות מיץ גזר
- 1 כף חזרת
- 2 כפות חומץ אורז
- 1 כפית סוכר
- 8 ביצי שליו (אופציונאלי)
- מלח, פלפל שחור
- לימון
- מלח ים גס
- 3 כפות שמן זית מהאיכות הכי טובה שיש
- 1. לצמצם את מיץ הגזר עם השאלוט, סוכר מלח ופלפל והחומץ אורז לכמות של רבע כוס.
- 2. לטחון בעזרת בלנדר ידני ולהוסיף שמן זית עד לקבלת רוטב בעל מרקם חלק ואחיד.
- 3. לחתוך בעזרת סכין את ביצי השליו ולטגן אותם כחביתת עין.
- 4. לסדר את עלי האנדיב בצלחת, ליצוק מעט מהרוטב גזר לתוך עלי האנדיב, להוסיף מעט מהקונפי דג על, מעט מהחזרת, לסחוט מעל מעט לימון ולסיים עם ביצת השליו.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה