גפילטע פיש מודרניסטי
תשכחו מכל מה שידעתם על גפילטע פיש: השפית רימה אוליברה מציגה גרסה מפורקת (Deconstructed), אינטליגנטית ועדכנית לקציצה האפורה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- 400 גר' קונפי דג
- 8 עלי אנדיב/ רבעי חסת ליטל ג'ם
- 2 כוסות מיץ גזר
- 1 כף חזרת
- 2 כפות חומץ אורז
- 1 כפית סוכר
- 8 ביצי שליו (אופציונאלי)
- מלח, פלפל שחור
- לימון
- מלח ים גס
- 3 כפות שמן זית מהאיכות הכי טובה שיש
אופן ההכנה
- 1. לצמצם את מיץ הגזר עם השאלוט, סוכר מלח ופלפל והחומץ אורז לכמות של רבע כוס.
- 2. לטחון בעזרת בלנדר ידני ולהוסיף שמן זית עד לקבלת רוטב בעל מרקם חלק ואחיד.
- 3. לחתוך בעזרת סכין את ביצי השליו ולטגן אותם כחביתת עין.
- 4. לסדר את עלי האנדיב בצלחת, ליצוק מעט מהרוטב גזר לתוך עלי האנדיב, להוסיף מעט מהקונפי דג על, מעט מהחזרת, לסחוט מעל מעט לימון ולסיים עם ביצת השליו.