וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גספאצ'ו אנדלוסי עם שרימפס

השף עמוס שיאון ממסעדת "הלנה בנמל" מציג מתכון אנדלוסי מסורתי, המושלם לים קיץ חם: גספאצ'ו אנדלוסי עגבנייתי שמקבל טוויסט מרענן עם שרימפסים.

מתכון מאת: עמוס שיאון, מערכת וואלה

מרקים קרים של הלנה בנמל. נמרוד סונדרס
מרקים קרים של הלנה בנמל

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 4 עגבניות בשלות מאוד
  • 2 גבעולי סלרי
  • מלפפון אחד
  • פלפל אדום אחד
  • צרור פטרוזיליה
  • 2 שיני שום
  • 2 פרוסות לחם מושרה במים, ללא החלק הקשה
  • 4 כפות חומץ שרי
  • חצי כוס שמן זית
  • 4 קוביות קרח
  • מלח
  • לשרימפס:
  • 4 יחידות שרימפס גדולים מקולפים ומנוקים, עם הראש והזנב
  • חופן אטריות קדאיף
  • 50 גר' חמאה מומסת

אופן ההכנה

  • 1. חותכים גס את העגבניות, הסלרי, המלפפון, הפלפל, פטרוזיליה, שום ולחם ומעבירים למעבד מזון.
  • 2. מוסיפים בהדרגה תוך כדי פעילות המעבד: חומץ שרי, שמן זית וקוביות קרחץ.
  • 3. טועמים ומתקנים תיבול במלח. שומרים במקרר עד להגשה.
  • 4. מרטיבים את אטריות הקדאיף בחמאה ומלפפים סביב כל שרימפ כך שהראש והזנב נשארים חשופים.
  • 5. מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-3-5 דקות עד שהאטריות מזהיבות. מגישים מיד על המרק הצונן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully