גספאצ'ו אנדלוסי עם שרימפס
השף עמוס שיאון ממסעדת "הלנה בנמל" מציג מתכון אנדלוסי מסורתי, המושלם לים קיץ חם: גספאצ'ו אנדלוסי עגבנייתי שמקבל טוויסט מרענן עם שרימפסים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 4 עגבניות בשלות מאוד
- 2 גבעולי סלרי
- מלפפון אחד
- פלפל אדום אחד
- צרור פטרוזיליה
- 2 שיני שום
- 2 פרוסות לחם מושרה במים, ללא החלק הקשה
- 4 כפות חומץ שרי
- חצי כוס שמן זית
- 4 קוביות קרח
- מלח
- לשרימפס:
- 4 יחידות שרימפס גדולים מקולפים ומנוקים, עם הראש והזנב
- חופן אטריות קדאיף
- 50 גר' חמאה מומסת
אופן ההכנה
- 1. חותכים גס את העגבניות, הסלרי, המלפפון, הפלפל, פטרוזיליה, שום ולחם ומעבירים למעבד מזון.
- 2. מוסיפים בהדרגה תוך כדי פעילות המעבד: חומץ שרי, שמן זית וקוביות קרחץ.
- 3. טועמים ומתקנים תיבול במלח. שומרים במקרר עד להגשה.
- 4. מרטיבים את אטריות הקדאיף בחמאה ומלפפים סביב כל שרימפ כך שהראש והזנב נשארים חשופים.
- 5. מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-3-5 דקות עד שהאטריות מזהיבות. מגישים מיד על המרק הצונן.