פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      גספאצ'ו אנדלוסי עם שרימפס

      השף עמוס שיאון ממסעדת "הלנה בנמל" מציג מתכון אנדלוסי מסורתי, המושלם לים קיץ חם: גספאצ'ו אנדלוסי עגבנייתי שמקבל טוויסט מרענן עם שרימפסים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרקים קרים של הלנה בנמל (נמרוד סונדרס)
      מרקים קרים של הלנה בנמל (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-2 מנות:
      • 4 עגבניות בשלות מאוד
      • 2 גבעולי סלרי
      • מלפפון אחד
      • פלפל אדום אחד
      • צרור פטרוזיליה
      • 2 שיני שום
      • 2 פרוסות לחם מושרה במים, ללא החלק הקשה
      • 4 כפות חומץ שרי
      • חצי כוס שמן זית
      • 4 קוביות קרח
      • מלח
      • לשרימפס:
      • 4 יחידות שרימפס גדולים מקולפים ומנוקים, עם הראש והזנב
      • חופן אטריות קדאיף
      • 50 גר' חמאה מומסת

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים גס את העגבניות, הסלרי, המלפפון, הפלפל, פטרוזיליה, שום ולחם ומעבירים למעבד מזון.
      • 2. מוסיפים בהדרגה תוך כדי פעילות המעבד: חומץ שרי, שמן זית וקוביות קרחץ.
      • 3. טועמים ומתקנים תיבול במלח. שומרים במקרר עד להגשה.
      • 4. מרטיבים את אטריות הקדאיף בחמאה ומלפפים סביב כל שרימפ כך שהראש והזנב נשארים חשופים.
      • 5. מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-3-5 דקות עד שהאטריות מזהיבות. מגישים מיד על המרק הצונן.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -