מרק עגבניות קר עם אבטיח וגבינת "המאירי"
מתכון קייצי של ניר ויימן מטרטוריה מל ומישל בתל אביב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- -4 מנות:
- למרק:
- 4 עגבניות רכות, בשלות ומקולפות
- 1/2 כוס אבטיח טחון במעבד מזון
- 1/4 בצל סגול
- 1/4 פלפל חריף
- 1 כף סוכר
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3-4 טיפות טבסקו
- 4 קוביות קרח
- לעיטור המנה:
- 120 גרם גבינת המאירי, מפוררת
- 2 צנוניות קטנות, פרוסות דק
- 2 כפות שמן זית
- 12 כדורי אבטיח (קרוצים בכף פריזיאן)
- מעט עלי מיקרו בזיליקום
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את כל מרכיבי המרק ומעבירים דרך מסננת דקה.
- 2. יוצקים לתוך כלי הגשה, ומוסיפים את חומרי עיטור המנה.