פנצנלה - סלט איטלקי עם לחם מתובל

ה-Panzanella היא אחת הגרסאות לסלט בו נעשה שימוש בלחם קלוי ומתובל. מי שאינו רוצה להתפרע, יכול להיצמד לשימוש בעגבניות, בזיליקום ותיבול קונבנציונאלי בשמן זית ובלימון או חומץ. מי שאוהב להפגיז את בלוטות הטעם יכול להוסיף אנשובי, בצל, פלפלים, צלפים ולתבל בצורה

מתכון מאת: mouse.co.il
אילוסטרציה. ShutterStock
אילוסטרציה

מצרכים

  • 1 שן שום גדולה
  • 1/2 כיכר לחם מאתמול
  • 4 כפות חומץ בן יין אדום
  • 8 עגבניות אדומות, בשלות וקשות, חתוכות לקוביות
  • 1 בצל אדום בינוני, פרוס לחצאי עיגולים דקיקים
  • 1 חסה אמריקאית
  • מעט עלי בזיליקום (אפשר להוסיף גם אורגנו או זעתר)
  • 1/2 כוס שמן זית משובח
  • מלח ופלפל גרוס טרי

אופן ההכנה

  • 1. חוצים את שן השום ומורחים אותה על דפנות הקערה בה יוגש הסלט.
  • 2. בוצעים את הלחם בידיים ומפזרים עליו את החומץ וכמה כפות מים, ומשרים.
  • 3. טובלים את החסה בהרבה מים קרים להיפטר מהחול. מייבשים היטב. קורעים לפיסות בינוניות.
  • 4. אחרי שהלחם נרטב והושרה בנוזלים, סוחטים אותו מפוררים לתוך הקערה. מוסיפים את החסה, העגבניות, עשבי התיבול והבצל. בסוף מוסיפים שמן זית ומתבלים לפי הטעם.
  • אפשר לקלות את הלחם עם שמן זית, שום ו/או עשבי תיבול במקום להרטיב אותו. אז יש להשתמש בחומץ להשלמת הטעמים בתיבול הסופי של המנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully