גספאצ'ו עגבניות עם קרם שקדים
השף ארז מרגי מציג מתכון למרק עשיר, עם שלל טעמים מפתיעים ועיטור של קרם שקדים שמשדרג את המנה כולה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למרק (4 מנות):
- 1 ק"ג עגבניות שרי חצויות
- 300 גרם פלפל אדום נקי
- 4 שיני שום
- רבע כוס חומץ בן יין לבן איכותי
- רבע כף טבסקו
- 25 גרם מלח
- 3/4 כוס שמן זית
- 2 פרוסות לחם, ללא הקרום, מושרות במים וסחוטות
- לקרם שקדים:
- 125 גרם שקדים לבנים קלויים
- חצי כף רוזטה
- מעט מים
- כף שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מכינים את המרק: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים למעט שמן הזית. לאחר 2 דקות מוסיפים את שמן הזית בזילוף אטי. מסננים את המרק במסננת דקה.
- 2. מכינים קרם שקדים: טוחנים את השקדים עם הרוזטה ושמן הזית במעבד מזון ומוסיפים מעט מאוד מים בזילוף איטי, עד שמתקבלת מחית חלקה.
- 3. יוצקים את מרק הגספצ'ו לקערית, מעטרים בטפטופי קרם שקדים ומזלפים שמן זית איכותי מעל.