פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גספאצ'ו עגבניות עם קרם שקדים

      השף ארז מרגי מציג מתכון למרק עשיר, עם שלל טעמים מפתיעים ועיטור של קרם שקדים שמשדרג את המנה כולה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      גספאצ'ו (יח
      גספאצ'ו (יח"צ)

      מצרכים

      • למרק (4 מנות):
      • 1 ק"ג עגבניות שרי חצויות
      • 300 גרם פלפל אדום נקי
      • 4 שיני שום
      • רבע כוס חומץ בן יין לבן איכותי
      • רבע כף טבסקו
      • 25 גרם מלח
      • 3/4 כוס שמן זית
      • 2 פרוסות לחם, ללא הקרום, מושרות במים וסחוטות
      • לקרם שקדים:
      • 125 גרם שקדים לבנים קלויים
      • חצי כף רוזטה
      • מעט מים
      • כף שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את המרק: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים למעט שמן הזית. לאחר 2 דקות מוסיפים את שמן הזית בזילוף אטי. מסננים את המרק במסננת דקה.
      • 2. מכינים קרם שקדים: טוחנים את השקדים עם הרוזטה ושמן הזית במעבד מזון ומוסיפים מעט מאוד מים בזילוף איטי, עד שמתקבלת מחית חלקה.
      • 3. יוצקים את מרק הגספצ'ו לקערית, מעטרים בטפטופי קרם שקדים ומזלפים שמן זית איכותי מעל.

      מתכונים נוספים

      גספאצ'ו עגבניות עם קרם שקדים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -