בויאבז של רמאים
בנזיד הבויאבז הקלאסי יש כמה וכמה סוגים של דגים ופירות ים, אבל האמת שגם אם משתמשים רק בשניים-שלושה סוגים יוצא טעים. אורלי פלאי-ברונשטיין מעגלת פינות בצורה לא פחות טעימה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
 - לציר:
 - 2 דגים טריים (לברק, צ'יפורה, בס, דניס או ברמונדי), מנוקים היטב ופרוסים עם האדרה, כולל הראש והזנב. בציר משתמשים רק באדרות והראשים. את הנתחים המפולטים שומרים לסיום הציר
 - 2 גזרים חתוכים גס
 - גבעול סלרי חתוך גס
 - 3 שיני שום
 - 2 ראשי שומר
 - 1 בצל סגול פרוס דק
 - כוס יין לבן או 1/2 כוס ברנדי או 1/2 כוס ערק
 - צרור שמיר
 - פלפל צ'ילי טרי (לא חובה)
 - 2 עלי דפנה
 - מלח ופלפל שחור טחון טרי
 - לסיום הציר:
 - כפית פפריקה מעושנת
 - 2 עגבניות פרוסות או קצוצות
 - 3 גבעולי בצל ירוק
 - קומץ זעפרן
 - לרוי מזויף:
 - 2 פלפלים אדומים קלויים בתחמיץ (מקופסת שימורים)
 - שן שום
 - 3 כפות מיונז
 
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הראשים והזנבות עם ליטר מים והחומרים מלבד נתחי הדג, עגבניות, בצל ירוק, פפריקה מעושנת וזעפרן כחצי שעה עד שמתקבל ציר טעים. תוך כדי הבישול מקפים את הקצף.
 - 2. בינתיים מכינים רוי: מרסקים פלפלים עם שום ומיונז לקרם כתום וחלק.
 - 3. לציר המוכן מוסיפים עגבניות, בצל ירוק, פפריקה וזעפרן, מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים עוד 10-8 דקות. מגישים מיד עם טוסט מרוח ברוי.
 - 4. תוספות ושדרוגים: מוסיפים לבישול הציר סרט של קליפת לימון או תפוז.
 - 5. מוסיפים לבישול הציר סרט 2 כפות רסק עגבניות. מוסיפים למרק המוכן קוביות של תפוחי אדמה מבושלים.
 
