פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בויאבז של רמאים

      בנזיד הבויאבז הקלאסי יש כמה וכמה סוגים של דגים ופירות ים, אבל האמת שגם אם משתמשים רק בשניים-שלושה סוגים יוצא טעים. אורלי פלאי-ברונשטיין מעגלת פינות בצורה לא פחות טעימה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בויאבז (דנה מאירזון)
      בויאבז (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • לציר:
      • 2 דגים טריים (לברק, צ'יפורה, בס, דניס או ברמונדי), מנוקים היטב ופרוסים עם האדרה, כולל הראש והזנב. בציר משתמשים רק באדרות והראשים. את הנתחים המפולטים שומרים לסיום הציר
      • 2 גזרים חתוכים גס
      • גבעול סלרי חתוך גס
      • 3 שיני שום
      • 2 ראשי שומר
      • 1 בצל סגול פרוס דק
      • כוס יין לבן או 1/2 כוס ברנדי או 1/2 כוס ערק
      • צרור שמיר
      • פלפל צ'ילי טרי (לא חובה)
      • 2 עלי דפנה
      • מלח ופלפל שחור טחון טרי
      • לסיום הציר:
      • כפית פפריקה מעושנת
      • 2 עגבניות פרוסות או קצוצות
      • 3 גבעולי בצל ירוק
      • קומץ זעפרן
      • לרוי מזויף:
      • 2 פלפלים אדומים קלויים בתחמיץ (מקופסת שימורים)
      • שן שום
      • 3 כפות מיונז

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את הראשים והזנבות עם ליטר מים והחומרים מלבד נתחי הדג, עגבניות, בצל ירוק, פפריקה מעושנת וזעפרן כחצי שעה עד שמתקבל ציר טעים. תוך כדי הבישול מקפים את הקצף.
      • 2. בינתיים מכינים רוי: מרסקים פלפלים עם שום ומיונז לקרם כתום וחלק.
      • 3. לציר המוכן מוסיפים עגבניות, בצל ירוק, פפריקה וזעפרן, מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים עוד 10-8 דקות. מגישים מיד עם טוסט מרוח ברוי.
      • 4. תוספות ושדרוגים: מוסיפים לבישול הציר סרט של קליפת לימון או תפוז.
      • 5. מוסיפים לבישול הציר סרט 2 כפות רסק עגבניות. מוסיפים למרק המוכן קוביות של תפוחי אדמה מבושלים.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -