וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בויאבז של רמאים

בנזיד הבויאבז הקלאסי יש כמה וכמה סוגים של דגים ופירות ים, אבל האמת שגם אם משתמשים רק בשניים-שלושה סוגים יוצא טעים. אורלי פלאי-ברונשטיין מעגלת פינות בצורה לא פחות טעימה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

בויאבז. דנה מאירזון
בויאבז

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לציר:
  • 2 דגים טריים (לברק, צ'יפורה, בס, דניס או ברמונדי), מנוקים היטב ופרוסים עם האדרה, כולל הראש והזנב. בציר משתמשים רק באדרות והראשים. את הנתחים המפולטים שומרים לסיום הציר
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • גבעול סלרי חתוך גס
  • 3 שיני שום
  • 2 ראשי שומר
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • כוס יין לבן או 1/2 כוס ברנדי או 1/2 כוס ערק
  • צרור שמיר
  • פלפל צ'ילי טרי (לא חובה)
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • לסיום הציר:
  • כפית פפריקה מעושנת
  • 2 עגבניות פרוסות או קצוצות
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • קומץ זעפרן
  • לרוי מזויף:
  • 2 פלפלים אדומים קלויים בתחמיץ (מקופסת שימורים)
  • שן שום
  • 3 כפות מיונז

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הראשים והזנבות עם ליטר מים והחומרים מלבד נתחי הדג, עגבניות, בצל ירוק, פפריקה מעושנת וזעפרן כחצי שעה עד שמתקבל ציר טעים. תוך כדי הבישול מקפים את הקצף.
  • 2. בינתיים מכינים רוי: מרסקים פלפלים עם שום ומיונז לקרם כתום וחלק.
  • 3. לציר המוכן מוסיפים עגבניות, בצל ירוק, פפריקה וזעפרן, מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים עוד 10-8 דקות. מגישים מיד עם טוסט מרוח ברוי.
  • 4. תוספות ושדרוגים: מוסיפים לבישול הציר סרט של קליפת לימון או תפוז.
  • 5. מוסיפים לבישול הציר סרט 2 כפות רסק עגבניות. מוסיפים למרק המוכן קוביות של תפוחי אדמה מבושלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully