בויאבז של רמאים
בנזיד הבויאבז הקלאסי יש כמה וכמה סוגים של דגים ופירות ים, אבל האמת שגם אם משתמשים רק בשניים-שלושה סוגים יוצא טעים. אורלי פלאי-ברונשטיין מעגלת פינות בצורה לא פחות טעימה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- לציר:
- 2 דגים טריים (לברק, צ'יפורה, בס, דניס או ברמונדי), מנוקים היטב ופרוסים עם האדרה, כולל הראש והזנב. בציר משתמשים רק באדרות והראשים. את הנתחים המפולטים שומרים לסיום הציר
- 2 גזרים חתוכים גס
- גבעול סלרי חתוך גס
- 3 שיני שום
- 2 ראשי שומר
- 1 בצל סגול פרוס דק
- כוס יין לבן או 1/2 כוס ברנדי או 1/2 כוס ערק
- צרור שמיר
- פלפל צ'ילי טרי (לא חובה)
- 2 עלי דפנה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- לסיום הציר:
- כפית פפריקה מעושנת
- 2 עגבניות פרוסות או קצוצות
- 3 גבעולי בצל ירוק
- קומץ זעפרן
- לרוי מזויף:
- 2 פלפלים אדומים קלויים בתחמיץ (מקופסת שימורים)
- שן שום
- 3 כפות מיונז
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הראשים והזנבות עם ליטר מים והחומרים מלבד נתחי הדג, עגבניות, בצל ירוק, פפריקה מעושנת וזעפרן כחצי שעה עד שמתקבל ציר טעים. תוך כדי הבישול מקפים את הקצף.
- 2. בינתיים מכינים רוי: מרסקים פלפלים עם שום ומיונז לקרם כתום וחלק.
- 3. לציר המוכן מוסיפים עגבניות, בצל ירוק, פפריקה וזעפרן, מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים עוד 10-8 דקות. מגישים מיד עם טוסט מרוח ברוי.
- 4. תוספות ושדרוגים: מוסיפים לבישול הציר סרט של קליפת לימון או תפוז.
- 5. מוסיפים לבישול הציר סרט 2 כפות רסק עגבניות. מוסיפים למרק המוכן קוביות של תפוחי אדמה מבושלים.