- 1. מחממים בסיר גדול את השמן, ומוסיפים את הבצל והכרישה הקצוצים. מאדים תוך כדי ערבוב, על להבה בינונית, עד שהם מתרככים ונעשים שקופים, 8-5 דקות. מוסיפים את השום ואת קוביות הגזר, ומאדים עד שהגזר מתרכך קצת, כ-5 דקות נוספות.
-
- 2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התימין ועלי הדפנה, ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים ונשאר בסיר מעין רוטב עגבניות סמיך, כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם.
-
- 3. מוסיפים את הציר או המים, את קוביות תפוחי האדמה, הזעפרן, כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים (כ-25 דקות). חשוב לא לבשל את המרק יותר מדי, עד שתפוחי האדמה יתפרקו לגמרי. הם צריכים לשמור על צורתם וגם על פריכות מסויימת.
-
- 4. להגשה: מסירים את המכסה, ומוודאים שהמרק מבעבע קלות (ולא רותח רתיחה פראית). מרחיקים את גבעולי התימין (שבינתיים נשרו מהם כל העלים) ואת עלי הדפנה. שוברים ביצים כמספר הסועדים לקערית קטנה, ומחליקים אותן, אחת-אחת, במרווחים גדולים, לתוך המרק. מכסים ומבשלים 4-5 דקות, עד שהחלבונים מתקשים מעט, אבל החלמונים נותרים נוזליים. יוצקים את המרק לצלחות אישיות, כשבכול צלחת מניחים בעדינות ביצה אחת. מגישים בלוויית פרוסות לחם קלוי.