בויאבז של עניים

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה!
בויאבז של עניים עם ביצה. צבי טריגר
בויאבז של עניים עם ביצה

מצרכים

  • ל-8-6 מנות:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ לקוביות
  • 2 כרישות, החלק הלבן בלבד, קצוצות לקוביות
  • 1 גזר גדול, קלוף וקצוץ לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 קופסת שימורים (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 4-3 ענפי תימין
  • 2 עלי דפנה
  • 8 כוסות ציר עוף (אפשר להחליף בציר ירקות, מים בלבד או מים + כף שטוחה של אבקת מרק בצל)
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • ½ כפית חוטי זעפרן
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • להגשה: ביצים טריות כמספר הסועדים ופרוסות לחם קלוי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר גדול את השמן, ומוסיפים את הבצל והכרישה הקצוצים. מאדים תוך כדי ערבוב, על להבה בינונית, עד שהם מתרככים ונעשים שקופים, 8-5 דקות. מוסיפים את השום ואת קוביות הגזר, ומאדים עד שהגזר מתרכך קצת, כ-5 דקות נוספות.
  • 2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התימין ועלי הדפנה, ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים ונשאר בסיר מעין רוטב עגבניות סמיך, כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • 3. מוסיפים את הציר או המים, את קוביות תפוחי האדמה, הזעפרן, כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים (כ-25 דקות). חשוב לא לבשל את המרק יותר מדי, עד שתפוחי האדמה יתפרקו לגמרי. הם צריכים לשמור על צורתם וגם על פריכות מסויימת.
  • 4. להגשה: מסירים את המכסה, ומוודאים שהמרק מבעבע קלות (ולא רותח רתיחה פראית). מרחיקים את גבעולי התימין (שבינתיים נשרו מהם כל העלים) ואת עלי הדפנה. שוברים ביצים כמספר הסועדים לקערית קטנה, ומחליקים אותן, אחת-אחת, במרווחים גדולים, לתוך המרק. מכסים ומבשלים 4-5 דקות, עד שהחלבונים מתקשים מעט, אבל החלמונים נותרים נוזליים. יוצקים את המרק לצלחות אישיות, כשבכול צלחת מניחים בעדינות ביצה אחת. מגישים בלוויית פרוסות לחם קלוי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully