מרק בויאבז

ראש, זנב, עצמות, וכל מה שיש: השף איל לביא ממסעדת "רוקח 73" הנפלאה מכין מרק בויאבז צרפתי מסרותי עם כל סוגי הדגים, השרימפס והקלמארי שהוא מוצא במטבח. התוצאה מסחררת.

מתכון מאת: איל לביא, .
מרק בויאבז. נמרוד סונדרס
מרק בויאבז

מצרכים

  • ל-10 מנות:
  • 1.5 ק"ג של מבחר דגי ים טריים (לוקוס, פרידה, מוסר, מרלן, מליטה, שד ים, רסקס) מנוקים ומפולטים
  • 2 סרטנים כחולים טריים, נקיים וחצויים
  • 1/2 ק"ג שרימפס (קריסטל) טרי מנוקה, את הראשים שומרים
  • 1/2 ק"ג קלאמרי מנוקה
  • 1/2 ק"ג מולים
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי נקי חתוך לקוביות
  • 3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים
  • 2 בצלים בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 10 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
  • מעט שמן זית לטיגון
  • קורט זעפרן
  • חופן עשבי תיבול טריים קצוצים (טימין, אורגנו, רוזמרין)
  • 5 שיני שום שלמות קלופות
  • 4 פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • כף זרעי שומר
  • מלח, פלפל לבן
  • פסטיס (או אלכוהול אניס אחר)

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול מאדים בשמן הזית את הבצל, הגזר והסלרי ומוסיפים זעפרן, זרעי שומר, עשבי תיבול, פלפל אנגלי, עלי דפנה ושיני שום. מטגנים יחד כמה דקות.
  • 2. מוסיפים את אידרות הדגים הגדולים. את הדגים הקטנים ניתן להכניס בשלמותם. מוסיפים את הסרטנים וראשי השרימפס.
  • 3. ממלאים מים בסיר פי שניים מנפח הדגים ומביאים לרתיחה ללא מכסה. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי בעבוע. מתבלים תיבול בסיסי, במלח ופלפל, ומסירים קצף מפעם לפעם.
  • 4. כעבור 40 דקות מסירים מהאש וטוחנים את המרק בבלנדר יד. לאחר הטחינה והסינון מחזירים לסיר ומרתיחים שנית.
  • 5. ממש לפני ההגשה מכניסים את השרימפס, הקלמארי, המולים ונתחי פילה הדג החתוכים אל תוך הסיר. מבשלים כ-2 דקות נוספות, מוזגים מעט פסטיס לסיר ומחלקים לקערות הגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully