מרק חמציץ וקלאמרי

השף המהולל עזרא קדם ממסעדת "ארקדיה" המהוללת לא פחות שבירושלים חושף את המתכון שלו לאחד המרקים החביבים עליו: חמציץ וקלמארי ים תיכוני.

מתכון מאת: איתי להט, מערכת וואלה!
מרק קלמארי. ShutterStock
מרק קלמארי

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1.2 ק"ג עלי חמציץ שטופים ונקיים (ללא הגבעול)
  • 1 כרישה (החלק הלבן בלבד) שטוף וקצוץ
  • 8 שיני שום כתושות וקצוצות
  • 3-4 גבעולי סלרי שטופים וקצוצים
  • מיץ משני לימונים
  • 1 בצל לבן
  • 1.5 ליטר ציר ירקות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 40 גר' קלמארי טרי
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מיץ מעגבניה אחת

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול מחממים חצי מכמות שמן הזית ומאדים בעדינות מבלי להזהיב, את הכרישה והבצל. לאחר דקה או שתיים מוסיפים את עלי החמציץ, השום והסלרי. מאדים ל 2-3 דקות בעדינות מבלי להזיז את החומרים שבסיר.
  • 2. מוסיפים את ציר הירקות, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
  • 3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 עד 25 דקות. ניתן לטחון את המרק למרקם חלק או להשאיר אותו כמו שהוא.
  • 4. לוקחים מחבת ומחממים בה את יתרת שמן הזית. ממליחים ומפלפלים את הקלאמרי וצורבים במחבת.
  • 5. יוצקים את המרק לקעריות הגשה. מניחים את הקלאמרי במרכז הצלחת ומעטרים בעזרת שמן הזית ומיץ העגבניות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully