פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק חמציץ וקלאמרי

      השף המהולל עזרא קדם ממסעדת "ארקדיה" המהוללת לא פחות שבירושלים חושף את המתכון שלו לאחד המרקים החביבים עליו: חמציץ וקלמארי ים תיכוני.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק קלמארי (ShutterStock)
      מרק קלמארי (ShutterStock)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 1.2 ק"ג עלי חמציץ שטופים ונקיים (ללא הגבעול)
      • 1 כרישה (החלק הלבן בלבד) שטוף וקצוץ
      • 8 שיני שום כתושות וקצוצות
      • 3-4 גבעולי סלרי שטופים וקצוצים
      • מיץ משני לימונים
      • 1 בצל לבן
      • 1.5 ליטר ציר ירקות
      • מלח ופלפל לפי הטעם
      • 40 גר' קלמארי טרי
      • 1/2 כוס שמן זית
      • מיץ מעגבניה אחת

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר גדול מחממים חצי מכמות שמן הזית ומאדים בעדינות מבלי להזהיב, את הכרישה והבצל. לאחר דקה או שתיים מוסיפים את עלי החמציץ, השום והסלרי. מאדים ל 2-3 דקות בעדינות מבלי להזיז את החומרים שבסיר.
      • 2. מוסיפים את ציר הירקות, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
      • 3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 עד 25 דקות. ניתן לטחון את המרק למרקם חלק או להשאיר אותו כמו שהוא.
      • 4. לוקחים מחבת ומחממים בה את יתרת שמן הזית. ממליחים ומפלפלים את הקלאמרי וצורבים במחבת.
      • 5. יוצקים את המרק לקעריות הגשה. מניחים את הקלאמרי במרכז הצלחת ומעטרים בעזרת שמן הזית ומיץ העגבניות.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -