- 1. בסיר גדול מחממים חצי מכמות שמן הזית ומאדים בעדינות מבלי להזהיב, את הכרישה והבצל. לאחר דקה או שתיים מוסיפים את עלי החמציץ, השום והסלרי. מאדים ל 2-3 דקות בעדינות מבלי להזיז את החומרים שבסיר.
-
- 2. מוסיפים את ציר הירקות, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
-
- 3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 עד 25 דקות. ניתן לטחון את המרק למרקם חלק או להשאיר אותו כמו שהוא.
-
- 4. לוקחים מחבת ומחממים בה את יתרת שמן הזית. ממליחים ומפלפלים את הקלאמרי וצורבים במחבת.
-
- 5. יוצקים את המרק לקעריות הגשה. מניחים את הקלאמרי במרכז הצלחת ומעטרים בעזרת שמן הזית ומיץ העגבניות.