טרטר אינטיאס עם מרק כרישה

מרק הכרישה שמכין אוראל קמחי הוא המלווה המושלם לטרטר האינטיאס: הוא מאפשר לו לשמור על עדינותו, ומעניק לו מטעמיו המרירים, ומהיוזו.

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה!
מתכוני כרישה. אפיק גבאי
מתכוני כרישה

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • למרק:
  • 1 כרישה גדולה (החלק הירוק והלבן) חתוכה גס
  • ½ כוס ציר ירקות (או כוס מים)
  • 1 כף יוזו (להשיג בחנויות אסייתיות)
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 250 גר' קוביות דג אינטיאס נקי (או דג לבן אחר)
  • לרוטב:
  • 1 עגבניה קלופה, ללא גרעינים, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בצל שאלוט קצוץ
  • 1 כף גדושה עירית קצוצה
  • 2 עלי בזיליקום
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל
  • לקישוט (לא חובה)
  • 1 כרישה חתוכה גס
  • קורנפלור

אופן ההכנה

  • 1. למרק הטרטר: מבשלים את הכרישה בציר הירקות במשך כ-10 דקות, עד שהיא מתרככת.
  • 2. מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית סמיכה. מסננים ומצננים.
  • 3. מוסיפים את היוזו, שמן הזית והתבלינים.
  • 4. לטרטר: מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב. מוסיפים את הדג לרוטב ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5. להגשה: מניחים בצלחת/קערת הגשה את המרק, ומעל מניחים את הטרטר.
  • 6. ניתן לקשט עם כרישה מצופה בקורנפלור ומטוגנת כדקה בשמן עמוק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully