טרטר אינטיאס עם מרק כרישה
מרק הכרישה שמכין אוראל קמחי הוא המלווה המושלם לטרטר האינטיאס: הוא מאפשר לו לשמור על עדינותו, ומעניק לו מטעמיו המרירים, ומהיוזו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- למרק:
- 1 כרישה גדולה (החלק הירוק והלבן) חתוכה גס
- ½ כוס ציר ירקות (או כוס מים)
- 1 כף יוזו (להשיג בחנויות אסייתיות)
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- 250 גר' קוביות דג אינטיאס נקי (או דג לבן אחר)
- לרוטב:
- 1 עגבניה קלופה, ללא גרעינים, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 בצל שאלוט קצוץ
- 1 כף גדושה עירית קצוצה
- 2 עלי בזיליקום
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח ופלפל
- לקישוט (לא חובה)
- 1 כרישה חתוכה גס
- קורנפלור
אופן ההכנה
- 1. למרק הטרטר: מבשלים את הכרישה בציר הירקות במשך כ-10 דקות, עד שהיא מתרככת.
- 2. מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית סמיכה. מסננים ומצננים.
- 3. מוסיפים את היוזו, שמן הזית והתבלינים.
- 4. לטרטר: מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב. מוסיפים את הדג לרוטב ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- 5. להגשה: מניחים בצלחת/קערת הגשה את המרק, ומעל מניחים את הטרטר.
- 6. ניתן לקשט עם כרישה מצופה בקורנפלור ומטוגנת כדקה בשמן עמוק.