ברודטו מרק דגים מסורתי
אזור אברוצו שבאיטליה ידוע בזכות מאכלים רבים, אך הברודטו- הלא הוא מרק דגים מסורתי, הוא אולי הידוע שבהם. קבלו מתכון דרום איטלקי קלאסי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 פילטים בורי מנוקים
- 2 פילטים של דניס מנוקים
- 4 דגי בקלה מפולטים קטנים (קוד, מרלוזה) מנוקים
- 4 ברבוניות מנוקות ושטופות
- 4 שרימפס בגודל בינוני (בווסטו משתמשים במנטיס שרימפ, הכלאה של שרימפ וסרטן שקשה להשיג בארץ)
- 8 מולים שטופים במי מלח ומנוקים היטב מחול
- 250 גרם צדפות שטופות היטב במי מלח ומנוקים היטב מחול
- 1/2 דיונון גדול או שני קלמרי קטנים מנוקים ושטופים
- שום חתוך גס
- 200 מ"ל שמן זית כתית
- 1 פלפל אדום
- 6 עגבניות שרי
- פלפל צ'ילי טרי (כמות לפי מידת החריפות הרצויה וחריפות הפלפל)
אופן ההכנה
- 1. מאדים במחבת שמן זית פטרוזיליה ושום כ-15 דקות.
- 2.מוסיפים את הדגים ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
- 3.מוסיפים את שאר הרכיבים ומבשלים עוד כ-15 דקות.
- 4.מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.