מרק דגים

הסוד למרק דגים טוב הוא קודם כל להשתמש במרכיבים הכי טריים שיש, בדיוק כמו הדייגים שמשתמשים במה שהם תופסים באותו היום. מתכון של השף ויקטור מקלואליס.

מתכון מאת: ויקטור מקלואליס, mouse.co.il
מוסיפים את הדגים. דנה מאירזון
מוסיפים את הדגים

מצרכים

  • לציר:
  • שמן זית לאידוי
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • 1 בצל קלוף וקצוץ
  • 1 כרישה חתוכה לפרוסות עבות
  • 1/2 שורש סלרי קלוף וחתוך גס
  • 2 שיני שום
  • 1/2 ראש שומר חתוך גס
  • 1 קילו ראשים ואדרות של דגי ים
  • 100 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה)
  • עשבי תיבול טריים (אורגנו, טימין ופטרוזיליה)
  • 2 עלי דפנה
  • למרק:
  • שמן זית לאידוי
  • ירקות כמו לציר
  • 1/2 1 קילו דגים קטנים מנוקים
  • 5 עגבניות יפות, קלופות וקצוצות
  • מעט עשבי תיבול טריים (פחות מאשר לציר)
  • 1/2 כפית חוטי זעפרן
  • כמה טיפות פסטיס (או משקה אניס אחר)
  • מלח ופפריקה חריפה

אופן ההכנה

  • 1. לציר: מאדים את הירקות בסיר גדול עם שמן זית חם כ-5 דקות. מוסיפים את הראשים ואדרות הדגים ומאדים כ-10 דקות נוספות.
  • 2. מוסיפים את רסק העגבניות, עשבי התיבול ועלי הדפנה. מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. מסננים היטב.
  • 3. למרק: מחממים מעט שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הירקות ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים את הדגים ומאדים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.
  • 4. מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול, הציר והזעפרן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
  • 5. טוחנים את המרק ומסננים. מחזירים לסיר ומחממים שוב. מתבלים בפסטיס לפי הטעם ובמלח ופפריקה חריפה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully