פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק דגים

      הסוד למרק דגים טוב הוא קודם כל להשתמש במרכיבים הכי טריים שיש, בדיוק כמו הדייגים שמשתמשים במה שהם תופסים באותו היום. מתכון של השף ויקטור מקלואליס.

      4 מדרגים / 2.67 כוכבים

      מוסיפים את הדגים (דנה מאירזון)
      מוסיפים את הדגים (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • לציר:
      • שמן זית לאידוי
      • 2 גזרים קלופים וחתוכים גס
      • 1 בצל קלוף וקצוץ
      • 1 כרישה חתוכה לפרוסות עבות
      • 1/2 שורש סלרי קלוף וחתוך גס
      • 2 שיני שום
      • 1/2 ראש שומר חתוך גס
      • 1 קילו ראשים ואדרות של דגי ים
      • 100 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה)
      • עשבי תיבול טריים (אורגנו, טימין ופטרוזיליה)
      • 2 עלי דפנה
      • למרק:
      • שמן זית לאידוי
      • ירקות כמו לציר
      • 1/2 1 קילו דגים קטנים מנוקים
      • 5 עגבניות יפות, קלופות וקצוצות
      • מעט עשבי תיבול טריים (פחות מאשר לציר)
      • 1/2 כפית חוטי זעפרן
      • כמה טיפות פסטיס (או משקה אניס אחר)
      • מלח ופפריקה חריפה

      אופן ההכנה

      • 1. לציר: מאדים את הירקות בסיר גדול עם שמן זית חם כ-5 דקות. מוסיפים את הראשים ואדרות הדגים ומאדים כ-10 דקות נוספות.
      • 2. מוסיפים את רסק העגבניות, עשבי התיבול ועלי הדפנה. מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. מסננים היטב.
      • 3. למרק: מחממים מעט שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הירקות ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים את הדגים ומאדים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.
      • 4. מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול, הציר והזעפרן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
      • 5. טוחנים את המרק ומסננים. מחזירים לסיר ומחממים שוב. מתבלים בפסטיס לפי הטעם ובמלח ופפריקה חריפה.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -