מרק דגים
הסוד למרק דגים טוב הוא קודם כל להשתמש במרכיבים הכי טריים שיש, בדיוק כמו הדייגים שמשתמשים במה שהם תופסים באותו היום. מתכון של השף ויקטור מקלואליס.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לציר:
- שמן זית לאידוי
- 2 גזרים קלופים וחתוכים גס
- 1 בצל קלוף וקצוץ
- 1 כרישה חתוכה לפרוסות עבות
- 1/2 שורש סלרי קלוף וחתוך גס
- 2 שיני שום
- 1/2 ראש שומר חתוך גס
- 1 קילו ראשים ואדרות של דגי ים
- 100 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה)
- עשבי תיבול טריים (אורגנו, טימין ופטרוזיליה)
- 2 עלי דפנה
- למרק:
- שמן זית לאידוי
- ירקות כמו לציר
- 1/2 1 קילו דגים קטנים מנוקים
- 5 עגבניות יפות, קלופות וקצוצות
- מעט עשבי תיבול טריים (פחות מאשר לציר)
- 1/2 כפית חוטי זעפרן
- כמה טיפות פסטיס (או משקה אניס אחר)
- מלח ופפריקה חריפה
אופן ההכנה
- 1. לציר: מאדים את הירקות בסיר גדול עם שמן זית חם כ-5 דקות. מוסיפים את הראשים ואדרות הדגים ומאדים כ-10 דקות נוספות.
- 2. מוסיפים את רסק העגבניות, עשבי התיבול ועלי הדפנה. מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. מסננים היטב.
- 3. למרק: מחממים מעט שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הירקות ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים את הדגים ומאדים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.
- 4. מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול, הציר והזעפרן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
- 5. טוחנים את המרק ומסננים. מחזירים לסיר ומחממים שוב. מתבלים בפסטיס לפי הטעם ובמלח ופפריקה חריפה.