מרק דגים לקוסקוס
בצל, תפוחי אדמה, עגבניות, קישואים ועוד שלל ירקות ותבלינים, שיוצרים יחד תבשיל נפלא
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- שמן לטיגון
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיניי שום קצוצות דק
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית קימל טחון
- 1 כפית פלפל שחור
- 4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לרבעים
- חתיכת דלעת בגודל 2X2 ס"מ
- 3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
- 3 קישואים חתוכים לפרוסות עבות
- 2 עגבניות קלופות חתוכות לרבעים
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
- 2 ק"ג דג לוקוס חתוך לסטייקים כולל הראש (או דג ים אחר כמו פרידה , מוסר או לברק)
- 1 כף שטוחה מלח
- להגשה:
- קוסקוס
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב או סוטאז' מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד הזהבה.
- 2. מנמיכים את האש, מוסיפים את השום והתבלינים מלבד המלח וממשיכים לטגן תוך ערבוב כשתי דקות נוספות.
- 3. מוסיפים את כל הירקות וגרגרי החומוס, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- 4. מנמיכים את האש, מוסיפים את הדגים, מתבלים במלח ומבשלים כ-40 דקות.
- 5. מוזגים את הדגים עם הירקות והמרק על קוסקוס ומגישים.