קבב דגים וג'ינג'ר כבוש
מנה אסייאתית מענגת במיוחד, בעיקר בזכות הג'ינג'ר והנענע שנותנים לה גוון שונה. ארז קומורובסקי מראה כיצד מכינים קציצות דגים, קצת אחרת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- 1 ק"ג פילה דג ים נקי קצוץ דק
- חצי כוס עירית קצוצה דק
- 2 כפות ג'ינג'ר כבוש קצוץ דק
- 2-3 כפות שמן זית
- פלפל ירוק חריף מגולען קצוץ דק
- מעט מלח ים גס
- לסלט:
- עלי בייבי בקצ'וי
- עלי מיקרו סלק
- כוס יוגורט סמיך
- מיץ מלימון אחד
- פלפל חריף
- 1 כף קליפת לימון מגורדת
- 2 כפות נענע קצוצה
אופן ההכנה
- 1. בקערה, לשים את כל חומרי הקבב לקבלת מסה אחידה.
- 2. מניחים במקרר לשעה מכוסה בניילון נצמד.
- 3. יוצרים את הקבבים ומניחים שוב במקרר מכוסה היטב לשעתיים.
- 4. בינתיים מערבבים את היוגורט עם קליפת הלימון המגורדת והנענע, ומוסיפים מלח לפי הטעם.
- 5. שוטפים ומייבשים את עלי הבייבי ומטפטפים מעל את מיץ הלימון. צורבים את הקבבים בגריל או בפלנצ'ה לוהטת.
- 6. מניחים על העלים ומרטיבים במעט יוגורט מתובל. מגישים מיד.